Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τα καλά και τα κακά νέα για τα σκουπίδια .



“Νιώθω , σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα.
Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή θα σπάσουν και τα σίδερα..”
                                                                                                Νίκος Καζαντζάκης
Ας δούμε πρώτα τα καλά νέα.
·         Την παραμονή των εκλογών μαζί με τον Τάσο τον Κεφαλά κάναμε μια «ξενάγηση» στην εγκατάσταση της Φυλής σε νέα παιδιά που βρέθηκαν σε αυτόν τον χώρο για πρώτη φορά και είχαν ενδιαφέρον να μάθουν για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και το περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής .

·         Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου εδώ στην δυτική Αθήνα και ειδικότερα στην Φυλή και τους όμορους δήμους , για πρώτη φορά συμμετείχαν πολλοί νέοι άνθρωποι πράγμα που δείχνει ότι παρά τα όσα λέγονται , υπάρχει ενδιαφέρον από την νέα γενιά να ασχοληθεί με τα τοπικά προβλήματα .
·         Στην συμβολική κατάληψη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στον ΧΥΤΑ Φυλής που έγινε στις 5 Μαΐου αλλά και στην διαδήλωση που διοργανώθηκε από το moysamastop στην Πετρούπολη συμμετείχαν για πρώτη φορά πολλοί νέοι άνθρωποι από την περιοχή που δεν είχαν ξαναασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα των σκουπιδιών.
·         Το ίδιο έγινε και στο συνέδριο   πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων που διοργανώθηκε από το  Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας και το Δυτικό Μέτωπο στις 13-14 Απριλίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο πολλοί νέοι άνθρωποι  έκαναν αξιόλογές παρεμβάσεις για μια σύγχρονη και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων .
·         Τέλος να αναφέρουμε την πολύ σημαντική παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αρκετών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΚΚΕ στην συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ που είχε ως αποτέλεσμα να μην αποφασιστεί η εκκίνηση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την αύξηση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και τα κακά νέα.

·         Η κατάσταση στον  ΧΥΤΑ Φυλής είναι πλέον εξαιρετικά  επικίνδυνη με τα σκουπίδια να πέφτουν στα αποκατεστημένα κύτταρα της Α Φάσης .
·         Η κρίση των σκουπιδιών στην Αττική είναι κυριολεκτικά ante portas και όλα τα σημάδια δείχνουν πως το μάρμαρο θα το πληρώσει για άλλη μια φορά η δυτική Αθήνα.
·         Η θριαμβευτική επανεκλογή του δήμαρχου Φυλής (με την υποστήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ) όταν όλοι ξέρουν πως ο δήμαρχος αυτός ευθύνεται για το μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο με τις μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ και πως μηχανορραφεί με λομπίστες των σκουπιδιών για νέα χωματερή στην Γ Φάση του ΧΥΤΑ Φυλής.
·         Οι  δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και του κ. Πατούλη για «επεμβάσεις χειρουργικού τύπου» στην Φυλή (δηλαδή νέα επέκταση) , για νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ και η υιοθέτηση τη καύσης των σκουπιδιών (υπολειμμάτων ή και σύμμεικτων ) .
Όλα αυτά τα καλά και τα κακά θα πρέπει να τα συνυπολογίσουμε τώρα που όλα δείχνουν πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για το ζήτημα των σκουπιδιών στην Αττική και ειδικότερα για την δυτική Αθήνα.
Τα χρόνια που πέρασαν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ΠΡΟΣΥΝΑΤ παλιότερα,  σήκωσαν όλο το «κινηματικό βάρος» και κατάφεραν σπουδαία πράγματα παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες.
Τώρα όμως κακά τα ψέματα  δεν μπορεί  μόνο του το  ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  να αποτρέψει αυτό που πάει να γίνει με την νέα χωματερή στην Φυλή και τις νέες μονάδες επεξεργασίας και καύσης στην Δυτική Αθήνα – Αττική.  
Ή θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο δυνάμεων από όλα τα δυτικά αποφασισμένο να συγκρουστεί ή την κάτσαμε την βάρκα .
Να είμαστε ξεκάθαροι . Τώρα πλέον μόνο ένα πλατύ μαζικό και μαχητικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει.
Μόνο οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων από τα δυτικά  μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια να γίνει η δυτική Αθήνα – Αττική ο μόνιμος σκουπιδοτενεκές του λεκανοπεδίου .
Να απαντήσουμε στα σχέδια τους με  καταλήψεις στις αίθουσες συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και στο περιφερειακό συμβούλιο . Με μαχητικές παραστάσεις και διαδηλώσεις στα υπουργεία και τους δρόμους.
Αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά,  θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
ΥΓ:  στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην δυτική Αθήνα και την δυτική Αττική υποστηρίχτηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων για να σταθεί δίπλα στα προβλήματά τους και η χωματερή της Φυλής είναι ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την περιοχή.
Τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον θα πρέπει να αποδείξει ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που το στήριξαν. Οι νέοι Βουλευτές δεν μπορεί να αγνοούν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων όπως έκαναν οι προηγούμενοι .
Τα ολέθρια λάθη της προηγούμενης περιόδου θα πρέπει να αναλυθούν για να μην επαναληφθούν και σε συνθήκες αντιπολίτευσης.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου