Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Έφυγε ο καλός μας σύντροφος Τάσος Καραμπίνας



Ο σύντροφος Τάσος Καραμπίνας έφυγε εχτές τα ξημερώματα μέσα στην αγκαλιά των αγαπημένων του ανθρώπων νικημένος από τον καρκίνο.
Ο Τάσος Καραμπίνας ήταν από τα γεννοφάσκια του στο επαναστατικό κίνημα. Γεννήθηκε το 1946 και ήταν γιος του Παναγιώτη Καραμπίνα ιδρυτικού στελέχους του ΕΛΑΝ Ερμιονίδας γνωστού ως καπετάν Τζαβέλα. 

Ο σ. Τάσος έφυγε όπως έζησε σε όλη του την ζωή με γενναιότητα και αγάπη για την οικογένειά του και τους ανθρώπους.
Πήρε μέρος στον  αντιδικτατορικό  αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ (οργάνωση Μαρξιστών -Λενινιστών Ελλάδας) . Μετά την δικτατορία συμμετείχε  στους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα .
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από πολλές αντιξοότητες έδινε τις δικές του μάχες μαζί με την αγαπημένη του συντρόφισσα Όλγα Καραμπίνα στις Σπέτσες .

Η φωτογραφία του Τάσου που δημοσιεύω είναι από την ανάρτηση της κόρης του  Κατερίνας Καραμπίνα που δημοσιεύω εδώ : Μπάρκαρε χθες τα ξημερώματα, ήσυχα, μέσα στην αγκαλιά μας και με την μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, για το τελευταίο του ταξίδι ένας σπάνιος, υπέροχος, γενναίος άνθρωπος.. Η μεγάλη και ζεστή του καρδιά θα μας συντροφεύει πάντα, λάμποντας από αγάπη στο διηνεκές.
Θα αποχαιρετίσουμε τον μπαμπάκα μου αύριο το πρωί στις 11.00, στο Γ' Νεκροταφείο, στο Μνημείο της Εθνικής αντίστασης, λιτά και ήσυχα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου