Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Αν θέλετε να δείτε πως μοιάζει η κόλαση κοιτάξτε την κοιλάδα (χωματερή) της Γέενα


Όταν ρωτούσαν τον Ιησού πως μοιάζει η κόλαση τους απαντούσε : Αν θέλετε να  δείτε πως μοιάζει  η κόλαση  κοιτάξτε την κοιλάδα της Γέενα .
Η γέενα ή "γέενα πυρός" είναι Βιβλική περιοχή που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται για την "κόλαση" όπου θα τιμωρηθούν, μετά θάνατο, οι αμαρτωλοί.
Κατά τους ειδωλολατρικούς χρόνους είχε στηθεί σ΄ αυτό το μέρος το τερατόμορφο χάλκινο άγαλμα του Μολώχ στο οποίο οι Ιουδαίοι πρόσφεραν ως θυσία τα παιδιά τους. Ο Ιωσίας καταράστηκε τη τοποθεσία αυτή ονομάζοντάς την Τοφέθ (=φρίκη), ο δε Ιερεμίας προείπε ότι εκεί θα τιμωρηθούν όλοι οι Ισραηλίτες που έχουν ασεβήσει, εξ ου και επικράτησε η λέξη "γέενα" ή "γέενα πυρός".

Σύμφωνα με τον Ιουδαίο λόγιο Δαβίδ Κιμχί (περ. 1160-περ. 1235 Κ.Χ.), η κοιλάδα μετατράπηκε αργότερα σε σκουπιδότοπο της Ιερουσαλήμ. Χρησίμευε ως χώρος αποτέφρωσης στον οποίο υπήρχε συνεχώς φωτιά για να καίγονται τα σκουπίδια. Οτιδήποτε έριχναν εκεί καταστρεφόταν εντελώς, γινόταν στάχτη.
Αν θέλετε να μάθετε πως είναι η κόλαση της Αττικής κοιτάξτε την χωματερή της Φυλής και το Θριάσιο πεδίο. Κοιτάξτε εκεί που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία. Κοιτάξτε εκεί που αξία έχουν μόνο τα μεγάλα συμφέροντα μερικών εργολάβων .
Εκεί θα δείτε να καίγονται  μαζί με σκουπίδια , πτώματα ανθρώπων και ζώων. Εκεί θα δείτε σήμερα ανθρώπους να θυσιάζουν τα παιδιά τους προκειμένου οι τοπικοί τους άρχοντες να αμείβονται πλουσιοπάροχα από το κράτος.
Σε λίγους μήνες αυτή η κόλαση θα μεγαλώσει τόσο πολύ που θα κατακάψει τα πάντα γύρω της.
Αν θέλετε να δείτε πως είναι η κόλαση κοιτάξτε μέσα σας.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου