Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Καλά τα λέει ο Αλέξης αλλά ..


 Σας καλώ, όμως, να μη φοβηθούμε να τολμήσουμε. Σας καλώ να μην αμελήσουμε, εν ονόματι οπουδήποτε δισταγμού, αυτό το ιστορικό για τον ΣΥΡΙΖΑ καθήκον, να μην κρυφτούμε πίσω από παλιές οχυρώσεις, για να αποφύγουμε τις νέες προκλήσεις.
 Και να μην παραβλέψουμε στην πορεία αυτή και όλα όσα μας πλήγωσαν το προηγούμενο διάστημα.
Διότι, θέλουμε όλα αυτά που σας είπα για το κόμμα, αλλά θέλουμε και ένα κόμμα με ισχυρούς κανόνες δεοντολογίας, συμπεριφοράς. Των μελών, αλλά και των στελεχών, που θα είναι γι’ όλους αυτοί οι κανόνες.
Διότι και πριν τις εκλογές, και στις εκλογές, υπήρξαν συμπεριφορές που μας πλήγωσαν.
                                                              Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.



Καλά τα λέει ο Αλέξης αλλά αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα αλλάξει.
Είναι δύσκολο να αλλάξει γιατί άργησε πολύ το κόμμα να τα δει όλα αυτά.
Είναι δύσκολο να βγουν κάποιοι από τις παλιές οχυρώσεις γιατί αυτές οι παλιές οχυρώσεις προσφέρουν «στέγη τροφή και προστασία» που έλεγε και ο Σαββόπουλος .
Είναι δύσκολο σήμερα  να ειπωθούν αλήθειες για τις συμπεριφορές που μας πλήγωσαν και ο λόγος είναι απλός.
Αυτοί που μιλούσαν όλα τα προηγούμενα  χρόνια  κουράστηκαν . 

Κουράστηκαν να τους κοιτούν με μισό μάτι γιατί συμμετείχαν στα κινήματα ή γιατί έθιγαν κακώς κείμενα πρωτοκλασάτων στελεχών.
Κουράστηκαν να μιλούν και να μην τους ακούει κανείς. Κουράστηκαν να ζητούν απαντήσεις και να μην τους απαντάει κανείς.
Κουράστηκαν να υπενθυμίσουν στο κόμμα τις δεσμεύσεις του απέναντι στην κοινωνία . Κουράστηκαν να ζητούν από τα κυβερνητικά και τα αυτοδιοικητικά στελέχη να κάνουν σωστά την δουλειά τους .
Κουράστηκαν να μιλούν για  αλαζονικές συμπεριφορές πρωτοκλασάτων στελεχών  και να μην ασχολείται κανείς σε όλη την ιεραρχία του κόμματος.
Από την άλλη αυτοί που δεν μιλούσαν τόσο καιρό θα εξακολουθούν να μην μιλούν για να μην χαλάσουν τις προσωπικές τους σχέσεις με κάποιους βουλευτές ή απερχόμενους περιφερειάρχες κλπ κλπ.
Είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο πολλοί "κουρασμένοι"  είπαν αει σιχτίρ πια και τραβήχτηκαν πιο μακριά και έτσι οι «οχυρωμένοι»  που λέει και ο Τσίπρας ενίσχυσαν πιο πολύ τα οχυρωματικά έργα γύρω τους.
Τώρα το βάρος για τις αναγκαίες αλλαγές στους κανόνες δεοντολογίας και συμπεριφοράς θα πρέπει να πέσει για άλλη μια φορά  στους ώμους του ίδιου του Τσίπρα.
Ο ίδιος ο Τσίπρας πρέπει να προτείνει κανόνες δεοντολογίας και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κομματικό μηχανισμό.
Λέω για τον ίδιο τον Αλέξη γιατί αυτός σε αντίθεση με τους περισσότερους είχε την παλικαριά να αναλάβει προσωπικές ευθύνες , δείχνοντας στην πράξη πως τα αξιώματα δεν είναι μόνο για παλαμάκια και  παράσημα , αλλά και για ευθύνες.
Ο Τσίπρας λοιπόν μπορεί να κάνει ριζοσπαστικές προτάσεις  για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπορούν να αμφισβητηθούν οι προθέσεις του ακόμα και όταν θα υπάρχουν διαφωνίες με τις προτάσεις του.
Όσο για τα πρόσωπα που μας πλήγωσαν με την συμπεριφορά τους,  θα πρέπει η ηγεσία του κόμματος να δει την αλήθεια κατάφατσα.
Αν το κόμμα θέλει ειλικρινά και χωρίς φόβο να δει αυτά τα πρόσωπα,  να ξεκινήσει πρώτα από τα  στελέχη που συνηθίζουν να κάθονται στις μπροστινές  σειρές των καθισμάτων στις συνεδριάσεις της Κ.Ε .
Έτσι δείχνεις πως αυτά που λες τα εννοείς κιόλα.  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου