Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

θα κάνει το ολέρθιο λάθος η Ρένα Δούρου ;



Στις 20 Ιουλίου η κ. Δούρου απαντώντας στον κ. Θεοδωρικάκο ΕΔΩ που μίλησε για εφιαλτική κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής και για ωρολογιακή βόμβα , είπε πως η παράταση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής είναι μια “πολιτική απόφαση που πρέπει να την λάβει η νέα Διοίκηση” (δηλαδή ο κ. Πατούλης).
Τι άλλαξε σε αυτές τις 5 ημέρες και η κ. Δούρου αποφάσισε να “αυτοκτονήσει πολιτικά” ψηφίζοντας νέες επεκτάσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής και τεράστια αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής; ΕΔΩ
Η κ. Δούρου τα “γύρισε” σε πέντε μέρες και πήρε μια πολιτικά ακατανόητη απόφαση χωρίς να δώσει εξηγήσεις σε κανένα .
Αφού δεν υπάρχουν εξηγήσεις υποθέτουμε  πως οι απειλές του κ. Πατούλη για προσφυγή στον εισαγγελέα φόβισαν την κ. Δούρου η οποία άρον – άρον αποφάσισε να αποδείξει ένα μήνα πριν από την λήξη της θητείας της πως πήρε μέτρα για την παράταση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ και έτσι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Ο κ. Πατούλης ΕΔΩ απειλεί την κ. Δούρου με μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όσους είχαν τη θεσμική υποχρέωση να δώσουν λύση και δεν το έκαναν, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Εμείς 5 χρόνια  που φωνάζαμε δεν τα καταφέραμε να την "τρομάξουμε"  την Ρένα Δούρου  .
Από το 2014 της λέγαμε πως αν δεν κάνει γρήγορα νέους χώρους τελικής διάθεσης θα γεμίσει η Φυλή και θα οδηγηθούμε σε κρίση σκουπιδιών με τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία .
Δημοσιεύαμε φωτογραφίες και video από τον ΧΥΤΑ που γέμιζε και της λέγαμε πως αν θέλει να κάνει ΧΥΤΥ στο Μαρκόπουλο  θα μπορούσε να το κάνει αμέσως χωρίς να περιμένει την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ με τον Ν.3164/03 .
Όλα αυτά τα χρόνια η κ. Δούρου μας έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής και πως όταν θα ανακοινώσει αυτή τις νέες χωροθετήσεις εμείς θα είμαστε που θα στεκόμαστε απέναντι με τις μαύρες σημαίες.
Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος μας έλεγε πως δεν υπάρχει deadline για την Φυλή που μπορεί να αντέξει για αρκετά χρόνια ακόμα.
Ο δήμαρχος της Φυλής μας έλεγε πως η εγκατάσταση της Φυλής θα γίνει περιβαλλοντικό πάρκο και μόλις κλείσει η Β Φάση δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι στην Φυλή.
Μας έλεγαν πως οι δυο επεκτάσεις του ΧΥΤΑ που έγιναν το 2017 και το 2018 θα είχαν μεταβατικό χαρακτήρα μέχρι να γίνουν οι νέοι ΧΥΤΥ και πως δεν πρόκειται να γίνουν νέες επεκτάσεις.
Ο ανεκδιήγητος κ. Βρούστης μας έλεγε ότι είναι ανέκδοτο πως δεν αντέχει η Φυλή άλλα σκουπίδια.
Τώρα μας λένε πως ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και πως αν δεν γίνουν νέες επεκτάσεις θα μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.
Τώρα παρουσιάζουν εισηγήσεις για νέα πανωσηκώματα και νέες επεκτάσεις για να αποφύγουμε τον  κίνδυνο της κρίσης.
Όμως δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες της Ρένας Δούρου . Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει μεγάλες ευθύνες η ίδια αλλά και η παράταξή της  και το κόμμα της που έκανε πως δεν ακούει και δεν βλέπει τι γίνεται .
Τώρα ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να μιλήσει με ευθύτητα για τα δικά του λάθη .
Αριστερή στάση δεν είναι οι ψευτοτσαμπουκάδες και οι μαγκιές .
Αριστερή στάση είναι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να προστατεύουμε τους συντρόφους και το κόμμα μας.
Η ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα είναι γεμάτη από παραδείγματα αγωνιστών που στήθηκαν στον τοίχο αναλαμβάνοντας ευθύνες που πολλές φορές δεν ήταν δικές τους. Δεν κοίταζαν αυτοί την προσωπική τους επιβίωση,  αλλά τι ήταν αυτό που ωφελεί το κίνημα.
Αν η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη τις προτάσεις της Ρένας Δούρου ο πολιτικός και παραταξιακός χώρος της θα υποστούν βαρύτατο πλήγμα.
Θα υπάρξει ρετσινιά και για την ίδια και για τον πολιτικό χώρο που θα τους ακολουθεί για πολλά χρόνια .
Αυτή την ώρα η σωστή λύση για την Ρένα Δούρου είναι να ακυρώσει την συνεδρίαση της Ε.Ε και μιλήσει η ανοιχτά για τα  λάθη έγιναν,  ή για το τι άλλο μπορεί να έφταιξε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 
Ούτε αποφάσεις που εκθέτουν συλλογικά , ούτε τίποτα.  Και αν θέλει ο κ. Πατούλης να πάει στον εισαγγελέα ας πάει .
Δεν υπάρχει εξουσία αλάθητη και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό και συγχωρεί αρκεί να καταλάβει πως τους μιλάς ειλικρινά και δεν τον κοροϊδεύεις .
Υ.Γ πραγματικά απορώ. Δεν καταλαβαίνουν πως η επιμονή ορισμένων να αποφασιστεί η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ  λίγες μέρες πριν αναλάβει η νέα διοίκηση μυρίζει σκάνδαλο από χιλιόμετρα μακριά; 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου