Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Τρία συμπεράσματα από την σημερινή κινητοποίηση .


Με την σημερινή κινητοποίηση η απόπειρα για νέες επεκτάσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής και για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ (όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο) έπεσε στο κενό .
1) Οι νέες επεκτάσεις στον ΧΥΤΑ
Όσοι πίστευαν πως οι νέες επεκτάσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής θα ήταν μια εύκολη υπόθεση την πάτησαν .
Αυτοί που διαβεβαίωναν πριν από τις εκλογές πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Φυλή , τώρα λένε πως ο ΧΥΤΑ αντέχει μέχρι τον Νοέμβριο και πως οι νέες επεκτάσεις του ΧΥΤΑ είναι μονόδρομος. Υπάρχει λένε ένα μεγάλο αδιέξοδο και ένας μονόδρομος που αν δεν τον ακολουθήσουμε θα καταστραφούμε γιατί η Αττική θα πνιγεί στο σκουπίδι.
Ξεχνούν αυτοί που τα λένε αυτά πως εμείς δεν θα καταστραφούμε τώρα, αλλά πως έχουμε καταστραφεί ήδη .
Ξεχνούν πως και το 1991 και το 2004 ο ΕΔΣΝΑ πάλι για αδιέξοδα και μονόδρομους μιλούσε. Και τότε για κάποιες “προσωρινές λύσεις” μιλούσαν μέχρι να γίνουν οι νέοι ΧΥΤΑ , που φυσικά δεν έγιναν ποτέ.
Τώρα θέλουν για τρίτη φορά να πιστέψουν οι ιθαγενείς πως αυτή την φορά δεν θα τους κοροϊδέψουν.
Όμως ο προκλητικός και άκομψος τρόπος που επιχειρήθηκε να γίνει αυτό, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα .
Κανείς δεν μπορεί πλέον να πεισθεί πως οι επεκτάσεις και τα πανωσηκώματα είναι απλά προσωρινές λύσεις . Όλοι καταλαβαίνουν πως πίσω από όλα αυτά υπάρχει σχέδιο για την μεγάλη επέκταση στην Γ Φάση και την διαιώνιση της εγκατάστασης της Φυλής.
Δεν είναι δυνατόν δυο μήνες μετά τις εκλογές να ανακαλύπτεις τα αδιέξοδα . Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο.
Οι άνθρωποι πολύ λογικά σκέπτονται πως επιχειρείται για άλλη μια φορά να εξαπατηθούν και για αυτό αντιδρούν.
Στην σημερινή συγκέντρωση το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μπήκε με πολύ μεγάλη ένταση . Ακόμα και εμείς που συμμετέχουμε τόσα χρόνια στα κινήματα είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόση ένταση .
Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν είναι πως ο “μονόδρομος” των επεκτάσεων δεν θα είναι τόσο εύκολος όσο νόμιζαν ορισμένοι. Οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας θα αντιδράσουν και θα αντιδράσουν πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά για αισθάνονται πως εξαπατήθηκαν.
2) Το μεγάλο λάθος του ΕΜΑΚ Φυλής.
Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν πως η απόφαση για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ ήταν ένα τεράστιο λάθος . Πέραν όλων των άλλων ήταν μια προκλητικά άδικη απόφαση σε βάρος των κατοίκων της δυτικής Αθήνας – Αττικής.
Δεν μπορεί να μειώνεις την δυναμικότητα της ΜΕΑ Γραμματικού στο 50% και να εξαφανίζεις εντελώς την ΜΕΑ της Κερατέας και την ίδια στιγμή να αυξάνεις κατά 50% την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ στην Φυλή που είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών παγκοσμίως.
Ήταν μια εντελώς λάθος απόφαση που έπρεπε να “παγώσει” όπως “πάγωσαν” και οι αποφάσεις για τις ΜΕΑ του κεντρικού και του νότιου τομέα.
Όμως αυτοί οι ανόητοι αχυράνθρωποι που επέμεναν και πίεζαν να περάσει πάση θυσία η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ από την Ε.Ε άθελά τους μας έκαναν και ένα καλό.
Μετά την σημερινή κινητοποίηση η υπόθεση του ΕΜΑΚ κάηκε οριστικά ! Ούτε ο Πατούλης θα τολμήσει εύκολα να επαναφέρει για συζήτηση την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ.
Και για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας. Την υπόθεση ΕΜΑΚ την αποδομήσαμε εμείς με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αν είχαμε σταματήσει να το παλεύουμε , τώρα η ιστορία αυτή θα είχε τελειώσει.
3) Η συμβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η συμβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα ήταν σπουδαία . Χωρίς τους εργαζόμενους της ΠΟΕ- ΟΤΑ θα τα καταφέρναμε πιο δύσκολα. Παρά το γεγονός πως το σωματείο του ΕΔΣΝΑ έπαιξε πάλι τον γνωστό φιλοεργολαβικό του ρόλο , οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν εκεί και ήταν αποφασισμένοι. Οι συνδικαλιστές του σωματείου για άλλη μια φορά “ εξαφανίστηκαν” και στην συγκέντρωση δεν πάτησε κανείς. Πάλι καλά που αυτή την φορά ήταν εκεί να μας “δίνουν” στην αστυνομία.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου