Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ένα σχόλιο για το Γραμματικό. (για να γνωρίζουμε την αλήθεια )



Δεν γνωρίζω προσωπικά τι ισχύει για το ζήτημα του ρέματος που λέγεται πως υπάρχει στην περιοχή του ΧΥΤΥ Γραμματικού και αν αυτό το ρέμα δημιουργεί όντως πρόβλημα ακαταλληλότητας . Οι αιτιάσεις των κατοίκων για το ρέμα αυτό έχουν απορριφθεί από το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών )και το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) . Σημείωση : δεν ανήκω σε αυτούς που λένε πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη .
Όμως καλό θα είναι να γνωρίζουμε και τα εξής..

Ο ΧΥΤΥ Γραμματικού δεν μπορεί να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα όπως ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο ΧΥΤΥ Γραμματικού μπορεί να δέχεται μόνο υπολείμματα του μπλε κάδου της ανακύκλωσης συσκευασιών από το ΚΔΑΥ Κορωπίου . 

Το ΚΔΑΥ Κορωπίου είναι ένα από τα τέσσερα της Αττικής που είναι συμβεβλημένα με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ( ΕΕΑΑ) και δέχεται προς διαλογή το περιεχόμενο του μπλε κάδου από 26 δήμους της βόρειας και νότιας Αττικής (μεταξύ των οποίων: Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Μαρούσι, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Κηφισιά, Κορωπί, Λαύριο, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Πεντέλη, Χαλάνδρι).
Ο ΧΥΤΥ Γραμματικού μπορεί να δέχεται μέχρι 25.000 τόνους υπολειμμάτων τον χρόνο. Σημείωση : 25.000 τόνοι (απορριμμάτων ) πέφτουν στον ΧΥΤΑ Φυλής μόλις σε 4 μέρες! Ο ΧΥΤΑ Φυλής δέχεται 1.850.000 τον χρόνο.
Δηλαδή ο ΧΥΤΑ Φυλής μπορεί να δέχεται μέσα σε ένα χρόνο όσες ποσότητες μπορεί να δέχεται ο ΧΥΤΥ Γραμματικου μέσα σε 74 χρόνια !
Σε ότι αφορά τις μονάδες επεξεργασίας του Γραμματικού.
Προβλέπονται 2 μονάδες επεξεργασίας στο Γραμματικό .
Μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ ) και μια μονάδα επεξεργασίας βιοαποδομήσιμων (ΜΕΒΑ). Η ΜΕΑ θα έχει δυναμικότητα 60.000 τόνων τον χρόνο και η ΜΕΒΑ 20.000 τόνους τον χρόνο .
Σημείωση : Το έργο του Γραμματικού είναι αδειοδοτημένο για μεγαλύτερες ποσότητες και συγκεκριμένα 127.500 για την ΜΕΑ και και 40.000 τόνους για την ΜΕΒΑ).
Όμως στο νέο ΠΕΣΔΑ οι ποσότητες που προβλέπονταν για το Γραμματικό μειώθηκαν χωρίς καμιά εξήγηση κατά 50% .
Και που προβλέφθηκε να πάνε αυτές οι ποσότητες που κόπηκαν από το Γραμματικό;  Μα που αλλού; Στο ΕΜΑΚ Φυλής που αυξήθηκε η δυναμικότητά του από τις 250.000 στις 450.000 ! (350.000 σύμμεικτα και 100.0000 ΒΑΑ) .
Εμείς εδώ τα δεχόμαστε όλα και βγάζουμε τον σκασμό . Μόνο αυτοί οι αριστεριστές του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ φωνάζουν για το ΕΜΑΚ , αλλά αυτούς ο δήμαρχος της Φυλής (και όχι μόνο αυτός ) τους γράφει στα καλαμπαλίκια του.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου