Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

“Ξεχάστηκαν” λόγω εκλογών οι χωροθετήσεις στην συνάντηση ΚΕΔΕ – Φάμελλου.



Τον περασμένο Οκτώβριο η ΚΕΔΕ με τον κ. Φάμελλο και την κ. Δούρου ήταν στα μαχαίρια με αφορμή διαρροές στον τύπο που μιλούσαν για κάποιες αποφάσεις , που περιλαμβάνουν τροποποιήσεις νόμων, προκειμένου να χωροθετηθούν 2 νέοι ΧΥΤΥ -στο Κορωπί και στα Μέγαρα- καθώς και ορισμένες νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική.

Τότε όλοι μιλούσαν για τον επικείμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής και την ανάγκη νέων χωροθετήσεων. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχε  σχολιάσει  τις διαρροές με την χαρακτηριστική φράση “τέτοια ώρα , τέτοια λόγια” .


Και ξαφνικά στην προχτεσινή συνάντηση του κ. Φάμελλου με την ΚΕΔΕ ΕΔΩ ξεχάστηκαν όλα. Ούτε κουβέντα για νέες  χωροθετήσεις και για  κορεσμό του ΧΥΤΑ.  Η κουβέντα που έγινε ήταν για την νέα τιμολογιακή πολιτική για την ανακύκλωση αλλά για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας μέσω της αποτροπής της ταφής, με ταυτόχρονη κατάργηση της διάταξης του αρθ. 43 του ν.4042/2012 περί εφαρμογής του ειδικού τέλους ταφής.

Εκλογές γαρ και  στις παραμονές των εκλογών χωροθετήσεις δεν γίνονται για ευνόητους λόγους.

Εμάς από  το 2015 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να φωνάζουμε για χωροθετήσεις , αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Τώρα η καυτή πατάτα θα πάει στους επόμενους και επειδή οι επόμενοι δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν κάτι να αποφύγουν την κρίση,  θα αποφασίσουν να επεκταθεί εκ νέου η Φυλή.

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου