Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

απλά λαϊκίζουν ; ή συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό; του Θωμά Μπιζά


Διαβάζω σε διάφορα  μέσα του δήμου της Φυλής πως υπάρχουν τοπικές δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού προκειμένου  να μην γίνει ο τοπικός ΧΥΤΥ και οι μονάδες επεξεργασίας που προβλέπεται να εγκατασταθούν στον ίδιο χώρο.
Πιο συγκεκριμένα μιλώ για τον πρώην δήμαρχο κ. Μπουραΐμη  και τον νεο υποψήφιο δήμαρχο με την Λαική συσπείρωση του ΚΚΕ κ. Ν. Ζαπάντη .

Ομολογώ πως δεν γνωρίζω  για ποιούς λόγους ακριβώς ο κ. Μπουραΐμης δεν συμφωνεί με τη κατασκευή ΧΥΤΥ στο Γραμματικό . Σημείωση :Ελπίζω κάποια στιγμή ο κ. Μπουραΐμης να δικαιολογήσει και στους πολίτες της δυτικής Αθήνας την αρνητική στάση του στην κατασκευή του ΧΥΤΥ Γραμματικού.
Ο κ. Ζαπάντης συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο των κατοίκων του Γραμματικού δήλωσε ανάμεσα στα άλλα πως η παράταξή του <διεκδικεί μαζί με το λαό ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, στα χέρια ενός ενιαίου κρατικού φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα>. Σημείωση: είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για διαπεριφερειακή συνεργασία προκειμένου να βρεθούν νέοι χώροι υγειονομικής ταφής για την Αττική.
Το ερώτημα και προς τον κ. Μπουραΐμη και προς τον κ. Ζαπάντη είναι το εξής: Θεωρούν ακατάλληλη την συγκεκριμένη θέση για την κατασκευή ΧΥΤΥ στο Γραμματικό για κάποιους συγκεκριμένους λόγους ; και ποιοί είναι αυτοί οι λόγοι;
Το ερώτημα τίθεται γιατί την ίδια αρνητική στάση είχαν αυτές οι παρατάξεις  και όταν συζητιόνταν οι περιπτώσεις κάποιων νέων ΧΥΤΥ στο Μαρκόπουλο και στα Μέγαρα.  
Εαν πιστεύουν λοιπόν πως δεν υπάρχει κανείς νέος χώρος στην Αττική που μπορεί να φιλοξενήσει ΧΥΤΥ,  γιατί δεν το λένε ξεκάθαρα;
Μήπως πιστεύουν πως δεν πρέπει να γίνουν νέοι  ΧΥΤΥ γενικώς; Πιστεύουν πως μέχρι τα τέλη του 2019 που δεν θα χωρά άλλα σκουπίδια η Φυλή , μπορούμε να έχουμε μηδενικά απόβλητα και να μην χρειαζόμαστε νέους ΧΥΤΥ;  
Μηδενικά απόβλητα δεν έχουν ούτε οι χώρες που έχουν πετύχει πολύ υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης . Θα πετύχει η Αττική μέσα σε λίγους μήνες ό,τι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι Δανοί και οι Γερμανοί που κάνουν συστηματική ανακύκλωση εδώ και μερικές  δεκαετίες;
Είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να πιστεύουν σε τόσο μεγάλες  ανοησίες .
Μήπως πιστεύουν στην καύση των σκουπιδιών προκειμένου να έχουμε μηδενικά απόβλητα; Από ότι ξέρω δεν συμφωνούν και με την καύση και πολύ καλά κάνουν.
 Τι μας μένει; Η εξαγωγή των σκουπιδιών ..
Εξαγωγή πού και πώς όμως;
Εξαγωγή των υπολλειμμάτων για καύση στην Σουηδία και την Κίνα, λένε ορισμένοι από το Γραμματικό. Εκεί είναι καλή η καύση των σκουπιδιών !!  Βέβαια η Κίνα ήδη απαγόρευσε την εισαγωγή των υπολλειμμάτων για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.
Το ΚΚΕ μιλά πιο πονηρά από αυτούς στο Γραμματικό . Μιλά για μια εξαγωγή από την Αττική.
Να γίνει λένε διαπεριφερειακή συνεργασία και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να βρεθούν χώροι εκτός Αττικής !
Δηλαδή πού; Η Αττική συνορεύει με δυο περιφέρειες . Την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την περιφέρεια Πελοποννήσου.  Πιστεύει το ΚΚΕ πως μπορεί η Στερεά Ελλάδα ή η Πελοπόννησος να δεχτούν τα σκουπίδια της Αττικής;
Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο,  γιατί δεν το λένε; Ή μήπως πιστεύουν πως πρέπει να τα στείλουμε ακόμα πιο μακριά,  όπως στην Θεσσαλία ή στην Αιτωλοακαρνανία;
Τίποτε από όλα αυτά δεν πιστεύουν . Το μόνο που πιστεύουν είναι ότι μπορούν ανέξοδα να λένε ό,τι θέλουν και να χαιδεύουν αυτιά .
Έτσι και αλλιώς ο λαικισμός έχει μεγάλη πέραση στις μέρες μας.
Αλλά καλά ρε αδέρφια . Να λαικίζει για τον ΧΥΤΥ ανατολικής Αττικής ένας υποψήφιος δήμαρχος από εκείνα τα μέρη,  άντε και να το καταλάβουμε.
Να λαικίζουν άνθρωποι που ζουν στην Φυλή και που ξέρουν πως ο ΧΥΤΑ έχει ακόμα λίγους μηνες ζωής;
Στις 20/10/2004,  ο δήμαρχος της Φυλής Δ. Μπουραΐμης και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ  Γ. Μαστοράκος υπέγραψαν  «σύμβαση αναγνώρισης δικαιωμάτων, μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και του δήμου Φυλής» . (ΑΠ.10757/ 20.10.2004). Η σύμβαση θα είχε διάρκεια 20 χρόνια και με αυτή την σύμβαση ο δήμος Φυλής θα δεσμευόταν για την παραχώρηση των 1.000 στρεμμάτων και ο ΕΣΔΚΝΑ για την απρόσκοπτη καταβολή των αντισταθμιστικών.
Τότε όχι μόνο δεν αντέδρασε , αλλά έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά. Για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού των 23.000 τόνων τον χρόνο,  αντιδρά .
Υστερόγραφο 1. Ο σημερινός δήμαρχος της Φυλής δεν πήγε στην συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ για το Γραμματικό. Αλλη μια φορά αποφάσισε να κρυφτεί . Μόνο κάτι φιλικά του μέσα στην Φυλή αναπαράγουν ειδήσεις για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στο Γραμματικό . Οι γνωστές κουτοπονηριές  ..
Υστερόγραφο 2. Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει κανένας νέος ΧΥΤΥ γιατί δεν θέλουν να κλείσει ποτέ η Φυλή;
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου