Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" ξεσκεπάζει το κουκούλωμα της υπόθεσης των κρυμμένων μελετών !


ΣΧΟΛΙΟ:  διαβάζοντας το σημερινό άρθρο της “Εφ.Συν” για την απαράδεκτη στάση της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος μου ήρθαν στο μυαλό δυο παροιμίες . Η μάνα μου έλεγε για την άδικη δικαιοσύνη: «άμα στο κάνει ο κριτής , που να πας να κριθείς»;
Όμως για την περίπτωσή μας  υπάρχει και μια  δεύτερη παροιμία  που λέει πως «αγαπά ο θεός τον  κλέφτη , αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη».
Θα πρέπει να ξέρει λοιπόν ο δήμαρχος και αυτοί που τον προστατεύουν πως εμείς οι μηνυτές έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία και τα αντίγραφα των μελετών που προσπάθησε να κρύψει ο δήμαρχος είναι ήδη στα χέρια μας ! 
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά  τους ..
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 

Βόμβες αέρος, εδάφους και … υπεδάφους από τον ΧΥΤΑ Φυλής.
“ΘΑΦΤΗΚΑΝ” για 2.5 χρόνια στα συρτάρια ενός δημαρχείου .Θα “θαφτούν” τώρα στο αρχείο της Δικαιοσύνης ;

Ο λόγος για τις μελέτες που παρήγγειλε – αλλά στην συνέχεια απέκρυψε- ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρ. Παππούς , από την εταιρεία “asprofos Engineering” για την ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ και θα παρέμεναν στο σκοτάδι αν η “Εφ.Συν” δεν είχε αποκαλύψει το περιεχόμενό τους με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της (28/3/2018: Βόμβες...αέρος εδάφους , υπεδάφους στον ΧΥΤΑ Φυλής).
Παρά τις δύο μηνυτήριες αναφορές του συντονισμού συλλογικοτήτων “Δυτικό Μέτωπο” και του οικολογικού δικτύου “Φίλοι της Φύσης” , με τις οποίες ζητούσαν τη διερεύνηση και τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών για την απόκρυψη των μελετών , η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται στο αρχείο καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες της “Εφ.Συν”, ενσωματώθηκε σε άλλη δικογραφία και στην προγραμματισμένη για αύριο εκδίκαση δεν έχουν κληθεί καν τα μέλη των συλλογικοτήτων που κατέθεσαν τις μηνύσεις...
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών ναι μεν έλαβε υπ όψη της τα συμπεράσματα των μελετών και την ύπαρξη των ραδιενεργών στοιχείων στην παλιά χωματερή , αλλά στην ουσία υιοθέτησε τα επιχειρήματα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που αμφισβητεί την επιστημονική ορθότητα των μελετών της “asprofos Engineering”.
Θυμίζουμε ότι οι συντάκτες των μελετών ήταν οι ίδιοι που είχαν προτείνει περαιτέρω έρευνα στην περιοχή της παλιάς χωματερής από την ΕΕΑΕ.
Αν και η εισήγηση αυτή είχε γίνει στον δήμαρχο Φυλής τον Οκτώβριο του 2015 , αυτός επέλεξε να απευθυνθεί στην ΕΕΑΕ με καθυστέρηση 2.5 ετών και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2018, εφόσον είχαν προηγηθεί δυο συναντήσεις με μέλη του “Δυτικού Μετώπου” και δημοτικούς συμβούλους για το θέμα των μελετών.
Η δε ΕΕΑΕ απάντησε στον δήμαρχο στις 28 Μαρτίου 2018 , δηλαδή κάποιες ώρες μετά την κυκλοφορία του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της “Εφ.Συν” στα περίπτερα .
Δεν εντοπίζουν παραπτώματα στα παραπάνω πραγματικά περιστατικά οι εισαγγελικές αρχές;
Κλήθηκαν από τους εισαγγελείς Περιβάλλοντος οι μελετητές της “asprofos Engineering”να απαντήσουν στην ΕΕΑΕ στα περί “αβάσιμων και ανυπόστατων” συμπερασμάτων τους;
Δεν έκριναν οι εισαγγελείς ότι στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες περί σκόπιμης απόκρυψης στοιχείων που συνδέονται με σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία;
  ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου