Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Quiz : ποιοι είναι οι καραγκιόζηδες;



Από  την ανάρτηση του Δ. Μπουρίκου στο facebook.. 

Στη Γερμανία λοιπόν, η δημιουργία πάρκου ΑΠΕ σε πρώην χωματερή απαιτεί τα ακόλουθα

1. Να κλείσει η χωματερή.
2. Περίπου 20 χρόνια μεταφροντιδας για λόγους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς.
3. Εγκατάσταση της πρώτης αιολικής μονάδας 25 χρόνια μετά το κλείσιμο της χωματερής.
4. Περίπου 40 χρόνια προκειμένου ο χώρος να υποδεχθεί κοινό με ασφάλεια στο πλαίσιο λειτουργίας του χώρου ως ενεργειακό πάρκο.


Όλα τα παραπάνω στη Γερμανία και αφού έκλεισαν τη χωματερή και αφού αναγνώρισαν το περιβαλλοντικό και υγειονομικό πρόβλημα!!!!
Άραγε στη Δυτική Αττική πόσες δεκαετίες να χρειαστούμε όταν δεν είμαστε καν στο στάδιο διακοπής λειτουργίας της χωματερής;

Ίσως η Greenpeace Ελλάδας μπορεί να μας διαφωτίσει.....

Πηγή,: European Commission (2018), Panorama, Autumn 2018/No.66.  

ΣΧΟΛΙΟ :
  • Στην Φυλή ο δήμαρχος δίνει ένα κλειστό φάκελο σε ένα υπουργό που συνόδευε τον πρωθυπουργό όταν ήρθε να  εγκαινιάσει ένα αστυνομικό τμήμα και του λέει πως μέσα σε αυτόν το φάκελο βρίσκεται η μελέτη για το  ενεργειακό πάρκο.
  • Μετά από μερικούς μήνες ο δήμαρχος  παρουσιάζει  μια φωτογραφία απο μια μελέτη που εξαφανίζει με μαγικό τρόπο όλες τις εγκαταστάσεις της χωματερής και τις παρουσιάζει σαν πάρκο.
  • Ενω κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό για αυτή την μελέτη που μετατρέπει την χωματερή σε πάρκο , ο δήμαρχος δηλώνει που κάποιος απο την κυβέρνηση του έχει υποσχεθεί ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο που περιγράφει η μελέτη.
  • Ο ΕΔΣΝΑ  , ο οποίος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την αποκατάσταση της χωματερής δεν γνωρίζει τίποτα για την μελέτη.
  • Η Greenpeace έκανε ανάρτηση στο  facebook !!! που μιλάει με καλά λόγια για την οικολογική ευαισθησία του δήμου Φυλής.
  • Και  ταυτόχρονα  ο δήμαρχος και οι προστάτες του εξακολουθούν να κάνουν το παγώνι για τις μελέτες που αφορούν την ρύπανση από την χωματερή.

Το ερώτημα είναι : ποιοί είναι οι καραγκιόζηδες; Οι Γερμανοί  που περιγράφει ο Δημήτρης Μπουρίκος  στην ανάρτησή του στο facebook ; ή ο δήμαρχος και όλοι αυτοί που μας πουλάν αυτό το κακόγουστο θέατρο; 

Θ.Ε.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου