Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Συνδικαλιστές ή τσάμπα μάγκες ;



Θυμάστε  την 48ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στις  22 και 23 Μαΐου που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ  ;
Θυμάστε  που ο ΧΥΤΑ Φυλής ήταν κλειστός λόγω της απεργίας  των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ;
Ξέρετε πόσοι από τους εργαζόμενους στον ΧΥΤΑ απέργησαν τελικά και παρέμεινε ο ΧΥΤΑ κλειστός;  Κανένας δεν απέργησε!
Από τον πρόεδρο του σωματείου του ΕΔΣΝΑ ως τον  τελευταίο σαχλαμάρα που μιλάει για «οδοφράγματα των φτωχών» και πουλάει  επαναστατιλίκι , δεν απέργησε κανείς.  

Είναι τσάμπα μάγκες. Παριστάνουν τους αγωνιστές  κάνοντας αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ που καλούν τους εργαζόμενους να απεργήσουν,  όταν  οι ίδιοι δεν απεργούν .
Όχι μόνο δεν απεργούν  αλλά «βάζουν» και υπερωρίες για τις μέρες της απεργίας. 
Πάντα τέτοιοι ήταν . 
Μερικοί από δαύτους  (με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου) όταν η  ΠΟΕ-ΟΤΑ έκλεινε με την μαζική παρουσία των εργαζομένων την πύλη του ΧΥΤΑ , αυτοί  τραβούσαν τα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούσαμε  για οδοφράγματα για να περάσουν άνετα οι κλούβες των ΜΑΤ.
Δεν ξέρω πόσοι θα βρεθούν τώρα να δικαιολογήσουν την αμειβόμενη απεργοσπασία  (περί αυτού πρόκειται)  και να μας κατηγορήσουν πως τάχα διαβάλουμε τους αγώνες επειδή υποστηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μας είναι αδιάφορο.
Εμείς  ακόμα και τώρα που είμαστε συνταξιούχοι , βρεθήκαμε στις διαδηλώσεις τις ΠΟΕ –ΟΤΑ στις 23 και στις 24 Μαΐου.  
Πραγματικοί υπονομευτές των κοινωνικών αγώνων είναι αυτοί οι «συνδικαλιστές» που ξεφτιλίζουν τις αξίες του  εργατικού  κινήματος  παίρνοντας  μεροκάματα  τις μέρες τις απεργίας.
Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πει κανείς πως δεν τα βγάζω πέρα και δεν απεργώ , από το να παριστάνει  τον "συνδικαλιστή απεργό"  και να παίρνει το μεροκάματο της απεργίας. 
Στην θητεία μου στην ΠΟΕ –ΟΤΑ γνώρισα συνδικαλιστές  που ανήκουν σε όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου,  που ποτέ δεν καταδέχτηκαν να πάρουν μεροκάματο τις μέρες της απεργίας  και αυτούς τους τιμώ.
Οι δήθεν μου γυρνάν τα άντερα. 

Θωμάς  του Εμμανουήλ  Μπιζάς. 
Έτσι κλείναμε εμείς την χωματερή ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου