Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε .. ( Σχόλιο για τις αντιδράσεις από την δημοσιοποίηση των πινάκων για τα ανενεργά λατομεία – μεταλλεία).Τώρα θα καταλάβουν όλοι πόσο δίκιο είχαν η ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  όταν ζητούσαν την σύσταση διαφορετικών διαχειριστικών ενοτήτων στην Αττική με πληθυσμιακά  και χωροταξικά κριτήρια που θα διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους σε όλο τον κύκλο από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση .
Ζητούσαμε η  κάθε νέα διαχειριστική ενότητα να αναλάβει με δική της ευθύνη τα βάρη που της αναλογούν .
Εμείς δεν είπαμε ποτέ πως θέλουμε να  στέλνουμε τα δικά μας σκουπίδια στην ανατολική Αττική.  
Αλλά δεν θέλαμε  να είμαστε   ο εσαεί σκουπιδότοπος όλης της Αττικής όπως γίνεται τόσα χρόνια. Θέλαμε η δυτική Αττική να αναλάβει μόνο τα βάρη που της αναλογούν και τίποτα παραπάνω.
Δεν ζητούσαμε τυχαία την ρητή δέσμευση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής και δεν το κάναμε για τοπικιστικούς λόγους.  
 Το κάναμε γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά πως το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στην Φυλή είναι προϋπόθεση για την αλλαγή του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κρίση σκουπιδιών στην Αττική.

 Ξέραμε πολύ  καλά πως όσο υπάρχει η «λύση» της Φυλής  όλοι θα εξακολουθούν να «βολεύονται»  όπως έκαναν τόσα χρόνια και το μαχαίρι θα αργήσει να φτάσει στο κόκκαλο με αποτέλεσμα να σαπίσει και το κόκκαλο.
Τα  (σοβαρά) κινήματα ζητούσαν  την συγκεκριμενοποίηση των προτεινόμενων δομών δευτέρου και τρίτου επιπέδου (ΜΕΑ και ΧΥΤΑ) στα πλαίσια του νέου ΠΕΣΔΑ , ούτως ώστε  το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής,  να ξέρει τι είναι αυτό που εγκρίνει και με συλλογική ευθύνη να αποφασίσει για την δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλη την Αττική.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Ήταν μεγάλο λάθος και του περιφερειακού συμβουλίου και του ΕΔΣΝΑ που δεν υιοθέτησαν  τις προτάσεις των κινημάτων .
 Οι προτάσεις των (σοβαρών) κινημάτων  για το ΠΕΣΔΑ , θα μπορούσαν να περάσουν με ευρύτατη πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο και να έμπαιναν  οι βάσεις για την αλλαγή του μοντέλου από το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής.
Τότε  ο λαϊκισμός  θα είχε υποστεί μια συντριπτική ήττα , ενώ σήμερα θα ξανασηκώσει κεφάλι.
Και μην τολμήσουν τώρα ορισμένοι να κατηγορήσουν τα κινήματα στην δυτική Αττική για λαϊκισμό.
Πραγματικός λαϊκισμός και υποκρισία είναι να λες το 2011  «ούτε κιλό σκουπίδι στην Κερατέα»  και το 2017 να  λες όλα στην Φυλή.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχε μιλήσει πολύ έγκαιρα για την ανάγκη του συντονισμού των συλλογικοτήτων και των πολιτών της δυτικής Αθήνας και της Αττικής προκειμένου ο νέος  ΠΕΣΔΑ  να μην είναι μια από τα ίδια σε ότι αφορά την δυτική Αττική.
Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε ..  

  Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου