Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Δήμος Πετρούπολης : ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ: τον  δήμαρχο της Πετρούπολης τον  επισπευτήκαμε  σαν ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  και του ζητήσαμε  να συμμετέχει το δημοτικό του συμβούλιο και να καλέσει και τους δημότες του να συμμετέχουν  , στην παράσταση διαμαρτυρίας  την ημέρα που το περιφερειακό συμβούλιο θα συζητούσε το νέο ΠΕΣΔΑ.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης  όχι μόνο δε κινητοποίησε το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε ο ίδιος στο περιφερειακό συμβούλιο .
Το ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε και ο δήμαρχος της Πετρούπολης  στην ουσία έκανε το κορόιδο αφού η όλη του «αντίσταση» ήταν ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για τα μάτια του κόσμου.
 Τώρα ο δήμαρχος μας λέει πως   «Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα  χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη ζωή που του αξίζει και να διεκδικήσουν».
Όταν συζητούσε το περιφερειακό συμβούλιο το ΠΕΣΔΑ ,  «η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης»  κοιμόταν ύπνο βαθύ με ευθύνη του ίδιου του Δήμαρχου. Ούτε διαδηλώσεις , ούτε πούλμαν , ούτε τίποτα.
Τώρα ο δήμαρχος βάζει πούλμαν να πάνε οι δημότες του στην πλατεία των Άνω Λιοσίων στην συγκέντρωση των «λαϊκών επιτροπών».
Πολύ καλά κάνει αλλά μην νομίζει ότι έτσι ξεπλένει και τις μεγάλες  ευθύνες του.
Θ.Ε.Μ 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 

 Η υγειονομική βόμβα της χωματερής αποτελεί εδώ και δεκαετίες κρίσιμο παράγοντα  υποβάθμισης της υγείας και της
καθημερινότητας του λαού της Δυτικής Αθήνας και του  Θριασίου. Το πρόβλημα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και τους καλοκαιρινούς μήνες η  κατάσταση είναι ανυπόφορη.  Οι ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κυβερνήσεων  διαχρονικά είναι τεράστιες, αφού κριτήριο τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι  οι λαϊκές ανάγκες αλλά η αξιοποίηση και αυτού του πεδίου για την κερδοφορία του κεφαλαίου.  Πρόσφατα, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), που έχει την πλειοψηφία  στον ΕΔΣΝΑ, αντί να δρομολογήσει το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αποφάσισε να  συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων σε δύο νέα σημεία. Και από αυτή την εξέλιξη,  αποδεικνύεται ότι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον.   Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα  χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη ζωή που του αξίζει και να διεκδικήσουν:  - Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η  ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί  κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική  μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.  - Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.  - Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά  τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.  - Όχι στην ιδιωτικοποίηση, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στις  συμβάσεις παραχώρησης.  - Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη  εργασιακά δικαιώματα.  Καλούμε το λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή  στην κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής  την Τετάρτη 21 Ιούνη.  Αναχώρηση στις 6 μ.μ. με πούλμαν από την Πλατεία «Ηρώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου