Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι λευκές νύχτες (των εργοδοτών) φέρνουν μαύρες μέρες (για τους εργαζόμενους)

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφουμε και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία: ο χώρος του εμπορίου λειτουργεί ως πειραματικό πεδίο για όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους σε μια επαναλαμβανόμενη προσπάθεια των εργοδοτών για την υποτίμηση της εργασίας μας, της αξιοπρέπειάς μας και της ίδιας μας της ζωής.

Αρκεί κανείς να δει τα τερτίπια της εργοδοσίας για να διαπιστώσει τα παραπάνω: Μαύρες Παρασκευές, απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές, λευκές νύχτες και άλλες παρόμοιες ανοησίες που στοχεύουν υποτίθεται στην τόνωση της αγοράς ωσάν ο κόσμος να έχει πλεονάζουσα εισοδήματα τα οποία δεν προλαβαίνει να καταναλώσει!  Πέρα όμως από τον διακηρυγμένο στόχο αυτών των πρακτικών η ουσία είναι η ένταση της εκμετάλλευσης  και ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου για τον κόσμος της εργασίας.
Την ίδια στιγμή, ο βασικός μισθός δεν εξασφαλίζει ούτε καν την επιβίωση, οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις υπερωρίες, υποδηλώνουν ή (κυρίως) έχουν ως ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, έχουν στην μπούκα όσους τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και φυσικά τρομοκρατούν μονίμως με την απειλή της ανεργίας. Αυτή είναι η δική μας καθημερινή πραγματικότητα και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο στόχος είναι να γίνει κοινή για όλους και όλες. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Ως Reworkers καλούμε την Πέμπτη στις 18:00 σε προσυγκέντρωση στο Ίλιον στην διεύθυνση Μανάκη 11 (Ειρηνοδικείο) για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην Λευκή Νύχτα που θα λάβει χώρα στην ίδια περιοχή το ερχόμενο Σάββατο. Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μποϊκοτάρουν την Λευκή Νύχτα.
Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας | Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 |Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού | Μείωση του χρόνου εργασίας | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους
Αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Λέμε ΌΧΙ στις λευκές νύχτες, στις μαύρες Παρασκευές, στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου