Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η κορυφή του παγόβουνου. Οι φωστήρες καταλαβαίνουν τώρα τι θα συμβεί σε μια πραγματική κρίση σκουπιδιών;



Πέντε  μέρες απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και η κατάσταση στην Αττική είναι αποπνικτική.
Κάθε μέρα μου περνάει 6.000 νέοι τόνοι σκουπιδιών προστίθενται  στους λόφους   που είναι ήδη σχηματισμένοι στους δρόμους της Αττικής και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Οι κάτοικοι της Αττικής ελπίζουν πως θα βρεθεί γρήγορα μια λύση και θα λυθεί το ζήτημα  πριν  υπάρξουν πολύ  μεγαλύτερα προβλήματα με επιδημίες .
Τώρα φωστήρες μου καταλαβαίνετε τι θα συμβεί αν η Αττική ζήσει μια πραγματική κρίση σκουπιδιών;
Αν δηλαδή  τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους γιατί δεν θα έχουμε που να τα θάψουμε;
Η Αττική δεν αντέχει ούτε 10 μέρες με τα σκουπίδια στους δρόμους. Θα μπορεί να αντέξει μια μεγάλη κρίση  με σκουπίδια στους δρόμους για ολόκληρους μήνες;  
Σε περίπτωση πραγματικής κρίσης σκουπιδιών στην Αττική , θα έχουμε ταχύτατη εξάπλωση επιδημιών και μαζικούς θανάτους .
Για αυτό φωνάζουμε (ματαίως)  τόσο καιρό πως πρέπει να σημάνει συναγερμός για τους νέους χώρους τελικής διάθεσης  στην Αττική.
Για αυτό λέμε πως είναι εγκληματικό μια περιφέρεια με 5.000.000 πληθυσμό να διαθέτει μόνο  μια κορεσμένη χωματερή.
Αν το φθινόπωρο του 2019 δεν έχουμε 3-4 νέους ΧΥΤΑ που θα μπορούν να υποδεχτούν τα σκουπίδια της Αττικής , τότε οι σημερινές εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους λόγω της απεργίας,   θα μας φαίνονται έως και  ειδυλλιακές.
Τώρα θα μου πει κανείς και τι θες να γίνει ρε φίλε  αφού δεν θέλει νέο ΧΥΤΑ στα μέρη του  ο  τάδε αντιπεριφερειάρχης που θέλει να κατέβει και υποψήφιος βουλευτής  και ο τάδε δημοτικός σύμβουλος που είναι παράγοντας της ΠΕΔΑ ή του ΕΔΣΝΑ και ο τάδε γραφικός πού λέει όχι ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά;  Σωστό και αυτό.
Αφού  οι φωστήρες νομίζουν πως θα υπάρχει πάντα η χωματερή στην Φυλή , γιατί να βάλουν σε κίνδυνο την πολιτική τους καριέρα;
Ποιος τον γαμεί τώρα τον κίνδυνο της κρίσης  των σκουπιδιών ; 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου