Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, Φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα



Την Παρασκευή 16 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η επίμαχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βγαλμένη από τα σπλάχνα του βαθέως κράτους.
Όλοι αυτοί που με ιδιαίτερη χαιρεκακία και απίστευτο κυνισμό έσπευσαν να πανηγυρίσουν με την νυκτερινή διαρροή, επανήλθαν με κίνητρα τις μικροπαραταξιακές και μικροκομματικές επιδιώξεις τους για να σπεκουλάρουν πάνω στους πιο φτωχούς, αδύναμους και ευάλωτους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους συμβασιούχους της καθαριότητας.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ μιλά για «ψέματα και κοροϊδία της Κυβέρνησης», για «υποκρισία» και παιχνίδια «… με το μέλλον των εργαζομένων των υπηρεσιών καθαριότητας …» και ξεχνά να πει το πρόβλημα  το  προκάλεσε η απόφαση του ελεγκτικού συνέδριου.
Το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε ως μη νόμιμη την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου που προωθούσε η κυβέρνηση.
Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους .
Δικαίωμα στην δουλειά πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι  είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα  , είτε είναι άνεργοι όπως είναι η μεγάλη πλειοψηφία των νέων στην Ελλάδα των μνημονίων.
Οι σταθερές σχέσεις  εργασίας δεν εξασφαλίζονται με τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά με τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού για θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ναι κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να χάνει την δουλειά του και οι εργαζόμενοι  στους δήμους  θα πρέπει να μπορούν να έχουν μια μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η ΑΣΚ –ΟΤΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των συμβασιούχων στους δήμους .
Οι «όψιμοι» προστάτες των συμβασιούχων μόνο κακό τους κάνουν.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υιοθετεί στο σύνολό τους τα μισαλλόδοξα συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Πατούλη μιλώντας για τις  « προσδοκίες τριών (3) ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα».
Η ταύτιση της ομοσπονδίας με τον κ. Πατούλη μόνο ζημιά  μπορεί να κάνει στα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ .
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι πρωτομάστορας των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των δήμων και στην ΚΕΔΕ και στον δήμο Αμαρουσίου. Αυτός είναι που θέλει να απολυθούν οι συμβασιούχοι από τους Δήμους για να κάνουν  χρυσές δουλειές οι φίλοι του οι εργολάβοι . Αυτή είναι μόνιμη επιδίωξή του και ας κάνει τώρα τον εργατοπατέρα.
Όταν απολύονταν χιλιάδες εργαζόμενοι (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, Δ.Ε. διοικητικού ΙΔΑΧ, κτλ), ο κ. Πατούλης έβαζε πλάτη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν πρέπει για κανένα λόγο να ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς νεοφιλελεύθερους της ΚΕΔΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που με περίσσια υποκρισία μιλούν τώρα για δικαιώματα.

Συνάδελφοι
Αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια που δεν βοηθούν τον αγώνα των εργαζομένων . Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα συλλογικά όργανα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι δημότες κάθε δήμου.

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους ΟΤΑ με τις θέσεις και τη δράση της:
·         στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά,
·         αταλάντευτα υποστήριξε και υποστηρίζει την μονιμοποίηση των εργαζομένων που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
·         Κανείς απλήρωτος συμβασιούχος,
·         μία και μοναδική, σταθερή σχέση εργασίας στο Δημόσιο,
·         Στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου