Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Καλώς τους ! Για την Φυλή τσιμουδιά . Με 3 εργοστάσια μας έλυσαν το πρόβλημα !

ΣΧΟΛΙΟ : Η Ν.Δ έκανε πολύ καλά και συζήτησε το ζήτημα των σκουπιδιών της Αττικής σε ανώτατο επίπεδο δημοσιοποιώντας μάλιστα και την είδηση της συζήτησης. Η γνώμη μου είναι πως το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ νωρίτερα.
Η Ν.Δ βέβαια αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία του προβλήματος στην περιφέρεια της Αττικής που είναι η έλλειψη χώρων τελικής διάθεσης λόγω του κορεσμού της Φυλής και επαναλαμβάνει τα ίδια που έλεγε και ο κ. Σγουρός ως το 2014.
Δηλαδή  την δημιουργία τουλάχιστον μιας μεγάλης μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και δύο μικρότερων, ικανών να καλύψουν τον όγκο των συμμείκτων απορριμμάτων στην Αττική.
Δεν λένε τι θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μην οδηγηθούμε σε κρίση λόγω του κορεσμού της Φυλής , δεν λένε που θα γίνουν αυτές οι μονάδες, δεν λένε τι θα γίνει τα υπολειμματικά σύμμεικτα , δεν λένε αν θα κλείσουν την Φυλή και γενικώς δεν λένε τίποτα.
Μόνο για την εμπλοκή των ιδιωτών είναι πολύ συγκεκριμένοι! Μην τυχόν και δυσαρεστηθεί το λόμπι..
Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν τ` αλλάζει .. 
 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

K. Μητσοτάκης: “Ιδιώτες για τη λύση του προβλήματος με τα απορρίμματα – Το σχέδιο μας”

K. Μητσοτάκης: Ιδιώτες για τη λύση του προβλήματος με τα απορρίμματα – Το σχέδιο μας
Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων: οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Εσωτερικών κ. Κ. Σκρέκας και Μ. Βορίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο επικεφαλής της WWF Ελλάς κ. Δ. Καραβέλας και ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φ. Κυρκίτσος. Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας να κάνουμε μια συζήτηση εργασίας για το ζήτημα των αστικών στερεών αποβλήτων στην Αττική. Ένα ζήτημα με το οποίο προσωπικά έχω ασχοληθεί εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, έχω επανειλημμένως αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά δυστυχώς το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα με το πρόσφατο πρόβλημα στον ΧΥΤΑ της Φυλής και εκτιμούμε ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα αντιμετωπίσουμε ένα αντίστοιχο ζήτημα.
Ο σκοπός εδώ δεν είναι να κάνουμε έναν απολογισμό όλων όσων δεν έγιναν δυστυχώς τα τελευταία 3,5 χρόνια -αν και κατά την άποψή μας υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες. Στόχος μας είναι να χαρτογραφήσουμε ένα ρεαλιστικό δρόμο προς το μέλλον, να ακούσουμε τις απόψεις σας και να καταθέσουμε κι εμείς τις δικές μας σκέψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό ζήτημα από δω και στο εξής. Όπως γνωρίζετε, η προηγούμενη Κυβέρνηση (της Ν.Δ.) είχε δρομολογήσει μια σειρά από μεγάλα έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Και προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τουλάχιστον κάποια μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία δεν μπορούν με τη σειρά τους να χρηματοδοτηθούν χωρίς ιδιωτικούς πόρους. Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχουν πολλές πτυχές του ζητήματος αυτού, ξεκινώντας από την πρόληψη, την ανακύκλωση, τη μείωση του συνολικού όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων, τα οποία θέλουμε να συζητήσουμε».

Οι βασικές πτυχές του προγράμματος
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα οι βασικές πτυχές του προγράμματος της Ν.Δ. για τη διαχείριση απορριμμάτων και για την ανάγκη επίτευξης των αυξημένων στόχων που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την κυκλική οικονομία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τρίπτυχο ελάττωση-επανάχρηση-ανακύκλωση (reduce-reuse-recycle), αλλά και στις αρχές της κυκλικής οικονομίας που αποτελούν τους βασικούς άξονες του νέου παραγωγικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης που προωθεί η Ν.Δ. Ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της σημερινής κυβέρνησης ανεδαφικό, πράγμα που αποδεικνύεται από την πλήρη αδυναμία υλοποίησης του εδώ και τρία χρόνια.

Κριτική Μητσοτάκη σε Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., άσκησε κριτική τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής για την αδράνεια που έχει επιδείξει στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι, παρόλο που ο ΧΥΤΑ Φυλής αναμένεται να υπερκορεστεί στις αρχές του 2019 και άρα θα αδυνατεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα, η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τη διαχείριση του διαφαινόμενου αδιεξόδου. Σημείωσε επιπλέον ότι πρωταρχικός στόχος της Ν.Δ. είναι αυτό το αδιέξοδο να μην επηρεάσει τις ζωές των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: «ΣΔΙΤ για 3 Μονάδες για τα απορρίμματα της Αττικής»
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων, δήλωσε ότι η Ν.Δ. έχει ήδη διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που θα δώσει συνολική και οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας μεγάλης μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και δύο μικρότερων, ικανών να καλύψουν τον όγκο των συμμείκτων απορριμμάτων στην Αττική.
Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. για το διαχωρισμό των υλικών στο σπίτι (διαλογή στην πηγή), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων (βιο-αποβλήτων) με κίνητρα που θα δοθούν σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το πρόγραμμα του κόμματος θα περιλαμβάνει και ενέργειες με στόχο τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς μεγάλο μέρος από αυτά καταλήγει στη θάλασσα.
ΠΗΓΗ :  https://www.epoli.gr/mitsotakis-idiwtes-lysi-problimatos-a-98180.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου