Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

σχόλιο του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την σημερινή συγκέντρωση στην Φυλή.



Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από θέση αρχών  στηρίζει  την σημερινή  εκδήλωση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής που συμμετέχουν  πολλά σωματεία και σύλλογοι  από την δυτική Αττική.
Βέβαια δεν μπορεί  νε μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως το  ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν καλέστηκε  να συμμετάσχει στην σημερινή συγκέντρωση.
Οι δυνάμεις  του ΚΚΕ που διοργανώνουν την σημερινή εκδήλωση  θέλουν να  δώσουν  στην κινητοποίηση  ένα σαφές κομματικό χρώμα με την κάλυψη κάποιων συλλόγων που διαθέτουν την πλειοψηφία.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν συμφωνεί με αυτές τις κομματικές  λογικές  .Πιστεύουμε πως  στον αγώνα για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής  δεν χωρούν αποκλεισμοί και κομματικές νοοτροπίες. Σε  αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τα τελευταία χρόνια έχει  κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο  όταν ψηφιζόταν το ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Μαζεύτηκαν πάνω από 3.000 υπογραφές κατοίκων και παραδόθηκαν στην κ. Δούρου και στα αρμόδια υπουργεία.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέτρεψε την μετατροπή της  WATT.AE σε μονάδα καύσης και επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποκάλυψε το μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο με τις κρυμμένες μελέτες  από τον δήμαρχο Φυλής και  προσέφυγε στην δικαιοσύνη και για τις μελέτες όπως και για την δυσοσμία , την μεγάλη φωτιά στον ΧΥΤΑ , την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ΕΜΑΚ  και την  επέκταση των 108 στρεμμάτων.
Με πρωτοβουλία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συζητήθηκε το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Φυλής στην Ελληνική Βουλή και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Όλα αυτά είναι μόνο ένα μέρος των δραστηριοτήτων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν περίμενε την έγκριση από κανένα κόμμα για να δραστηριοποιηθεί  και  για αυτό είχε αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
Εμείς θα τονίσουμε για ακόμα πως  για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής χρειάζονται μαζικοί -ενωτικοί αγώνες  που θα συσπειρώσουν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού της δυτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου