Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τώρα πληρώνουμε την “δημιουργική ασάφεια” του ΠΕΣΔΑ.


Το ρήγμα στον ΧΥΤΑ Φυλής είναι αποτέλεσμα του στρεβλού τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας στην Αττική .
Στο δελτίο τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ έχουμε εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που καταρρέει ο ΧΥΤΑ της Φυλής.
Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ..

Γιατί φτάσαμε στον Ιούνιο του 2018 και κανείς δεν γνωρίζει το αν θα γίνουν νέοι χώροι τελικής διάθεσης στην Αττική, το που θα γίνουν και το πότε θα γίνουν .
Φτάσαμε τον Ιούνιο του 2018 και κανείς δεν ξέρει αν θα έχουμε 2, ή 3 , ή 4 ΧΥΤΥ . Κανείς δεν ξέρει αν θα κλείσει ή αν επεκταθεί ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Κανείς δεν ξέρει αν θα έχουμε νέες μονάδες επεξεργασίας στην Αττική , ή αν θα αυξήσουμε μόνο την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ στην Φυλή.
Και είναι λογικό να μην γνωρίζουμε γιατί στο νέο ΠΕΣΔΑ της Αττικής δεν υπάρχουν ούτε χωροθετήσεις , ούτε προτάσεις , ούτε δεσμεύσεις .
Για αυτό φωνάζαμε εμείς από το 2015 πως το στο νέο ΠΕΣΔΑ θα “πρέπει να υπάρξει σαφής πρόβλεψη για το πόσους ΧΥΤΥ θα χρειαστούμε , τι δυναμικότητας θα είναι ο κάθε ένας από αυτούς και σε ποιες διαχειριστικές  ενότητες θα πρέπει να χωροθετηθούν” .
Για αυτό λέγαμε πως   πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τους ΧΥΤΥ που θα πρέπει να έχουμε έτοιμους το 2019 και πως “τα μεγάλα έργα θα πρέπει να είναι ονοματισμένα και με σχετικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη δυναμικότητά τους”.
Όταν τα λέγαμε τότε, εισπράτταμε τις ειρωνείες του εντεταλμένου συμβούλου του ΕΔΣΝΑ για το ΠΕΣΔΑ , του κ . Ιατρού , που μας έλεγε πως εθελοτυφλούμε όταν δεν βλέπουμε τους νέους χώρους και τις νέες μονάδες επεξεργασίας.
Η ασάφεια του ΠΕΣΔΑ τους βόλευε όλους. Κανείς δεν είχε λόγο να διαμαρτυρηθεί γιατί απλά δεν υπήρχε καμιά χωροθέτηση .
Εμείς που διαμαρτυρόμαστε επειδή δεν υπήρχαν δεσμεύσεις για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μετά την Β. Φάση και νέες χωροθετήσεις , θεωρηθήκαμε υπονομευτές και άλλα γραφικά.
Αργότερα μας έλεγαν πως η Αττική έχει 154 ανενεργά λατομεία και πως τα λατομεία αυτά θα μας λύσουν το πρόβλημα. Και να σου νέες μελέτες για τα λατομεία και να σου νέες καθυστερήσεις.
Η μανούλα μου έλεγε : όποιος δεν θέλει να ζυμώσει , δέκα μέρες κοσκινίζει ..
Τώρα όλοι μαζί πληρώνουμε τις εξυπνάδες για την “δημιουργική ασάφεια” του ΠΕΣΔΑ .
Ούτε για την κρίση που είναι ante portas ακούει κανείς που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε εδώ και 4 χρόνια.
Όχι αγαπητοί μου δεν μας φταίει ούτε το ρήγμα ούτε η βροχούλα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Το κεφάλι μας φταίει . 
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου