Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η κ . Cecilia Wikström δεν είναι ούτε κάτοικος δυτικής Αττικής , ούτε μέλος του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται ..


Η απόφαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να στείλει ειδική αποστολή στον δήμο Φυλής προκειμένου να ζητήσει την δημοσιοποίηση των μελετών για την ρύπανση του ΧΥΤΑ Φυλής θα πρέπει να κάνει κάποιους να ντρέπονται .
Από τα μέσα  Μαρτίου που έσκασε αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο με τις κρυμμένες μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής , το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενημέρωσε τους πάντες για αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση.
Ενημερώθηκαν τα αρμόδια υπουργεία , η Περιφέρεια Αττικής , οι βουλευτές της Β Περιφέρειας και του υπολοίπου Αττικής , τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ..
Όσοι αρμόδιοι δεν ενημερώθηκαν από τα δελτία τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ , είναι βέβαιο πως έμαθαν το θέμα από τα ΜΜΕ.
Το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα των συντακτών και για λίγες ημέρες έπαιξε σε  ορισμένα δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.  Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε μηνυτήρια αναφορά  στην εισαγγελία περιβάλλοντος για να ζητήσουμε την δημοσιοποίηση των μελετών.

Εγώ προσωπικά έστειλα ανοιχτή επιστολή στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών -την οποία κοινοποίησα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού- που τους ζητούσα να  ενεργοποιηθούν   για  την δημοσιοποίηση των μελετών σύμφωνα με την οδηγία 2003/4/ΕΚ για την πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία . Χαμένος κόπος.
Κανείς  αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για το θέμα. Κανείς  αρμόδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να μας δώσει μια απάντηση.
Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι είχει γίνει. Το πράγμα έκανε μπαμ απο μακριά.
Ήταν  ολοφάνερο  πως κάποιοι είχαν αποφασίσει να προστατεύσουν τον δήμαρχο της Φυλής και να κουκουλώσουν το σκάνδαλο.

Έλα όμως που υπάρχουν και οι μηχανισμοί της τρισκατάρατης για πολλούς  Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
Η  κ . Cecilia Wikström λοιπόν που είναι πρόεδρος της Επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μας ενημέρωσε  πως  η επιτροπή  αποφάσισε να ζητήσει πληροφορίες για το θέμα των κρυμμένων μελετών , να στείλει επιτροπή στην Περιφέρεια Αττικής  και  να ζητήσει πληροφορίες για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής , να στείλει επιστολή στον υπουργό υγείας και να σταλεί αποστολή στον δήμο Φυλής με αίτημα να κοινοποιηθούν στην επιτροπή αναφορών  οι δυο μελέτες που είχε παραγγείλει ο δήμαρχος Φυλής το 2015.
Έκανε αυτό που όφειλαν να έχουν κάνει οι Ελληνικές αρχές , οι οποίες μας κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή. 
Η  κ . Cecilia Wikström δεν είναι ούτε κάτοικος δυτικής Αττικής , ούτε μέλος του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ . Ανήκει στην ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.. 
Απλά ως πρόεδρος της Επιτροπής αναφορών άκουσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να μιλούν για τα ευρήματα  των μελετών και έκανε το αυτονόητο . Αποφάσισε να στείλει μια ειδική αποστολή να ζητήσει τις μελέτες από τον δήμαρχο Φυλής . 
Η  κ . Cecilia Wikström έκανε την δουλειά της χωρίς φανφάρες για  ταξικά πρόσημα και  οικολογικές ανησυχίες . Πολλοί έχουν μάθει να λένε φανφάρες για να κρύβονται και να κοροιδεύουν τον κόσμο.
Εμείς αυτό που ζητούσαμε από τους Έλληνες υπουργούς και τους  λοιπούς αρμοδίους ήταν να κάνουν την δουλειά τους .
Μόνο να κάνουν την δουλειά τους  ζητήσαμε όπως της έκανε και η  κ . Cecilia Wikström. Τόσο απλά..


Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου