Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Νίκος Τράκας : Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και άμεσα να προχωρησετε στην χωροθέτηση νέων ΧΥΤΥ.


Νίκος Τράκας  Πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ : Είναι λυπηρό το γεγονός ότι 3,5 ΧΡΌΝΙΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κας Ρένας Δούρου ως Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και ενάμιση χρόνο μετά τις παρεμβάσεις της ΠΌΕ ΟΤΑ
όσο και του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ στο περιφερειακό Συμβούλιο οι εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα.

Όταν τον Δεκέμβρη του 2016 ψηφίστηκε τελικά ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αττικής οι αρνητικές εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε επισημάνει στην Πρόεδρο τότε ότι ο ΠΕ.Σ.Δ.Α. που έχει εκπονήθει αποτελεί μνημείο αοριστίας και γενικολογίες αφού δεν προσδιορίζεται ο αριθμός η περιοχή κάλυψης η δυναμικότητα και η χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΥ ενώ παράλληλα δεν υπήρχε σαφής αναφορά χωροθέτηση για τις νέες ΜΕΑ.
Είχαμε τονίσει ότι,είναι απαραίτητο να εκπονηθεί ένα σχέδιο με προσδιορισμένους χώρους και πληθυσμιακές ενότητες που θα εξυπηρετούν οι εγκαταστάσεις ανά την Αττική, με δημόσιο χαρακτήρα και με βάση την διαλογή στην πηγή.
Σας καλούμε λοιπόν, να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και άμεσα να προχωρήσετε στην χωροθέτηση νέων ΧΥΤΥ. ΟΙ πολίτες ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι με κίνδυνο της ασφάλειας τους προσπαθούν να αποφορτίσουν την κατάσταση.....που έχει δημιουργηθεί.
Δώστε λύση ΤΩΡΑ, αλλά περιθώρια δεν υπάρχουν...


ΠΗΓΗ: http://pitsounicity.gr/diadimotika-perifereies-2/15378-nikos-trakas-analogisteite-tis-efthynes-sas-kai-amesa-na-proxorisete-stin-xorothetisi-neon-xyty

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου