Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ρε που πάμε ρε.. ( μικρό σχόλιο για το χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο )


Η μόνη δέσμευση της Ρένας Δούρου στην χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν πως η Αττική δεν θα γίνει Νάπολη εννοώντας πως θα αποφύγουμε τελικά την κρίση των σκουπιδιών.

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία της . Όταν ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει ακόμα ελάχιστους μήνες ζωής και οι νέοι χώροι τελικής διάθεσης που χρειάζονται κάποια χρόνια να ολοκληρωθούν δεν υπάρχουν ούτε στα χαρτιά , τότε την κρίση είναι αδύνατο να την αποφύγουμε.
Κατά τα άλλα η συνεδρίαση του Π.Σ ήταν μια από τα ίδια ..
Η περιφερειάρχης επί της ουσίας είπε δυο πράγματα . Το πρώτο είναι πως θα αναλάβει το πολιτικό κόστος και θα χωροθετήσει νέους χώρους χωρίς να διευκρινίζει πότε θα γίνει αυτό και το δεύτερο είναι πως θα κλείσει την Φυλή χωρίς να διευκρινίζει πότε και πως θα την κλείσει.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν επίσης μια από τα ίδια.
Το ΚΚΕ από την μία έλεγε δεν μας νοιάζει τι θα τα κάνετε τα σκουπίδια και εν ανάγκη “φάτε τα” , όταν όμως διατύπωσε τις δικές του προτάσεις άρχισε πάλι να μιλά για κεντρικό σχεδιασμό και για δια-περιφερειακή συνεργασία . Δηλαδή μας λέει να δούμε μήπως βρεθεί κανένα κορόιδο περιφερειάρχης που θα θέλει να πάρει τα σκουπίδια της Αττικής στην δική του περιφέρεια!  Πιάσε το αβγό και κούρευτο ..
Η παράταξη του κ. Σγουρού και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβαν για πολλοστή φορά πως η μαγική λύση ήταν τα 4 εργοστάσια με ΣΔΙΤ (τα 2 απ αυτά θα γινόταν στην Φυλή) λέγοντας ταυτόχρονα πως θα γινόταν ΟΕΔΑ στην Κερατέα και το Γραμματικό. Για το θέμα των νέων χώρων τελικής διάθεσης (που είναι η καυτή πατάτα ) και αυτές οι παρατάξεις δεν είπαν τίποτα .
Οι παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δυστυχώς φαίνεται να έχουν υιοθετήσει τις γνωστές αλλά καθόλου αθώες μπούρδες για την εξαγωγή των σκουπιδιών στην Σουηδία για καύση και για κανένα ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου