Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Να δούμε επιτέλους ποια είναι αυτά που μας ενώνουν.


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την παρουσίαση των θέσεων του, προσπάθησε να περιγράψει με απλό τρόπο  το πως μπορεί να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής με την παράλληλη εφαρμογή ενός σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.
Για αυτόν τον λόγο μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα και για τις 4-5 αποκεντρωμένες μονάδες μηχανικής επεξεργασίας και για τους 2 χώρους ασφαλούς τελικής διάθεσης (ΧΥΤΥ) που θα μπορούσαν να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες της Αττικής σε συνδυασμό με την κατασκευή δημοτικών- διαδημοτικών υποδομών προ διαλογής υλικών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όποιος δεν γενικολογεί γίνεται στόχος όσων αρέσκονται στην αοριστολογία αλλά δεν μας απασχολούσε αυτό το ζήτημα.
Το στοίχημα είναι να συζητήσουμε με τους ανθρώπους των κινημάτων με τρόπο σοβαρό, για το ποιο μπορεί να είναι το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αν γίνει υπόθεση των ενεργών πολιτών τότε δεν θα αφήνει πολλά περιθώρια σε αυτούς που θέλουν την συνέχιση του συγκεντρωτικού μοντέλου με βάση την Φυλή , να σπεκουλάρουν με την απουσία της εναλλακτικής πρότασης .
Βεβαίως ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμφωνήσουμε με όλους σε όλα. Ξέρουμε πως υπάρχουν και συλλογικότητες και κινήματα που αγωνίζονται όπως και εμείς να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής που έχουν διαφορετικές προτάσεις από τις δικές μας .
Αλλά αν η συζήτηση είναι σοβαρή και οι θέσεις του καθενός συγκεκριμένες , τότε θα ανακαλύψουμε όλοι ποια είναι αυτά που μας ενώνουν και ποια είναι αυτά που μας χωρίζουν.
Θα δούμε ότι τα πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν και με απόλυτο σεβασμό στις επιμέρους προγραμματικές και πολιτικές διαφορές θα μπορούμε να δουλέψουμε για ένα μεγάλο διαδημοτικό μέτωπο που θα αγκαλιάζει όλη την Αττική.
Σε αυτό το μέτωπο φυσικά θα μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα (πλην φασιστών) και που στήριξαν ή και στηρίζουν κόμματα και παρατάξεις που δεν συμφωνούν με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Στο κίνημα αυτό δεν νοείται κανενός είδους πολιτικό face control .
Η ανακοίνωση των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική πρωτοβουλία με ειδικό βάρος αλλά δεν φτάνει να αλλάξουν τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Χρειάζεται και η αποφασιστική συνδρομή από τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας - Αττικής, για τη συγκρότηση ενός πλατιού διαδημοτικού αγωνιστικού συντονισμού, για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής .
Τούτη την ώρα σε αυτή την υπόθεση πρέπει να στρατευθούν οι πάντες και όχι μόνο οι δήμαρχοι και τα κινήματα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Από τους μαθητές και τους γονείς , ως τους τοπικούς συλλόγους ,τους ιερείς τους επιστήμονες και τους συλλόγους τους , τα εργατικά συνδικάτα κλπ.
Να μην περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση του εργολάβου και να ασχοληθούμε μετά.
Πρέπει άμεσα να διαμηνύσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και στην Περιφέρεια Αττικής πως σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την νέα χωματερή .
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου