Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΣΚ-ΟΤΑ : ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.


Συνάδελφοι
Τη Παρασκευή 29/11/2019, στις 13:00  θα γίνει η συνεδρίαση της ΕΕ  του ΕΔΣΝΑ στην οποία θα συζητηθεί το ποιες εταιρείες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη «μεταβατική διαχείριση» των απορριμμάτων της Αττικής, δηλαδή για τη δημιουργία νέων ΧΥΤΑ στην εγκατάσταση της Φυλής και για τη λειτουργία τους για πολλά χρόνια ακόμη.
Την ίδια ημέρα θα γίνει συζήτηση και για το αμαρτωλό ΕΜΑΚ Φυλής καθώς και για την WATT.AE η εγκατάσταση της οποίας βρίσκεται και αυτή εντός της ΟΕΔΑ Φυλής.
Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα οι ιδιώτες ! από την αποκομιδή ως την επεξεργασία και τη τελική διάθεση των σκουπιδιών .
Αυτές τις ώρες η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έπρεπε να είναι στο πόδι, για να υπερασπιστεί τις πάγιες θέσεις της για μια διαχείριση απορριμμάτων με αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις, με δημόσιο χαρακτήρα που δε θα δημιουργεί νέες Φυλές.   
Πρέπει να διεκδικήσουμε μαχητικά, να ξεκινήσουν άμεσα  οι διαδικασίες χωροθέτησης και κατασκευής των αναγκαίων νέων χώρων ασφαλούς διάθεσης. Όχι μόνο για να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα ακραίας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης, αλλά και για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μας επιβληθούν βίαια η καύση και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος διαχείρισης.
Πρέπει να απαιτήσουμε την  ακύρωση της 248/2019 απόφασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που σηματοδοτεί τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, για τα επόμενα δέκα χρόνια, με τη κατασκευή νέων ΧΥΤΑ και τη παράλληλη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας (ΕΜΑΚ).
Συνάδελφοι
Μας ανησυχεί η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία το περασμένο Ιούλιο έκανε στάση εργασίας και κατάληψη των γραφείων του ΕΔΣΝΑ για να μη περάσει η ΝΕΑ χωματερή στη Φυλή και να μην επεκταθεί το ΕΜΑΚ και σήμερα δε βγάζει ούτε ένα δελτίο τύπου.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δε δικαιούτε να σιωπά όταν ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, ο ΕΔΣΝΑ, παίρνει αποφάσεις που εξυπηρετούν τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα .
Επιμένουμε στις πάγιες θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΖΗΤΑΜΕ :
ü Να ανακληθεί αμέσως η 248/19 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για τη     νέα χωματερή στη Φυλή.
ü Να κλείσει άμεσα ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να φύγει ο αποτεφρωτήρας και να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ή η επέκταση της υφιστάμενης, να προχωρήσει η ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
ü Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο τομέα των απορριμμάτων.
ü Όχι στη καύση των απορριμμάτων με τη πολυδάπανη μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη.
ü Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των Δημοτών.
ü Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας. Όχι άλλα εργατικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων.
ü Να δημοσιοποιηθούν άμεσα  από το Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού τα ευρήματα των μελετών για την ρυπαντική επιβάρυνση της περιοχής και τις επιπτώσεις σε κατοίκους και εργαζόμενους που εργάζονται ή επισκέπτονται τη χωματερή Φυλής.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ  καλεί τους συναδέλφους  στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90, περιοχή Ελληνορώσων), τη Παρασκευή 29/11/2019, στις 12:00 για να μη γίνει νέα χωματερή στη Φυλή .

                                                                                    27 Νοεμβρίου 2019
                                                                               Η Γραμματεία της ΑΣΚ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου