Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΜΕΤΑ ΟΤΑ : Να αποτρέψουμε την συνέχεια του εγκλήματος στο ΧΥΤΑ Φυλής

                                                          
Χωρίς κανένα χάσιμο χρόνου αλλά αντίθετα με πολύ ταχείς ρυθμούς η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη επιχειρεί να συνεχίσει το έγκλημα που διαπράττεται εδώ και χρόνια με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.
Για την υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης Δούρου, που προφανέστατα πάρθηκαν στη λήξη της θητείας της αλλά σε συνεννόηση με τον κ. Πατούλη, την Δευτέρα 25/11/2019 η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ συζητά και αποφασίζει για το ποιες εταιρείες θα αναλάβουν τη δημιουργία νέων ΧΥΤΑ στην εγκατάσταση της Φυλής και για τη λειτουργία τους για πολλά χρόνια ακόμη.
Για τις παλιές διοικήσεις της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που δεν σταμάτησαν το έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής και τις νέες που επιχειρούν να το συνεχίσουν, ωχριούν μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «σκουπιδοεργολάβων» και του κεφαλαίου ακόμα και οι ζωές των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας.
Όπως όμως διαχρονικά με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι απέτρεψαν «λύσεις» στην διαχείριση των απορριμμάτων που στρέφονταν κατά του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, την ίδια απάντηση θα δώσουν και τώρα.
Η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ αν όχι ύποπτη είναι σίγουρα περίεργη και η αδιαφορία που επιδεικνύει στο θέμα της επέκτασης και διατήρησης του ΧΥΤΑ Φυλής που συζητείται σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε πότε και από ποιους πάρθηκε απόφαση η ομοσπονδία να αλλάξει την επανειλημμένα διατυπωμένη θέση της στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Η «μεταβατική διαχείριση» που προβάλει ο κ. Πατούλης είναι σε ευθεία γραμμή με την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας του κεφαλαίου που θέλει να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ και γίνεται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ ((Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90) στις 1:00 το μεσημέρι, προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για επέκταση του ΧΥΤΑ φυλής .
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Νοέμβριος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου