Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Αφού δεν καταλαβαίνουν από λόγια . . Πράξεις αυτοί; Πράξεις και εμείς !

 

Τελικά αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια .
 Μπορεί οι και  7 δήμαρχοι της Αττικής να ζητούν να ανακληθεί η 248/19 απόφαση του ΕΔΣΝΑ και της Ρ. Δούρου  για την νέα χωματερή στην Φυλή και  να δυσανασχετούν  οι κάτοικοι των περιοχών,   αλλά αυτοί συνεχίζουν τον χαβά  τους.

Θα κάνουμε μεγάλο λάθος αν  θεωρήσουμε πως  δεν λογαριάζουν το όποιο πολιτικό κόστος προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Αν ήθελαν να αποφευχθεί η κρίση των σκουπιδιών  στην Αττική θα μπορούσαν να κάνουν δυο νεους ΧΥΤΥ την πενταετία που πέρασε,  αλλά δεν ήθελαν.

Η Ρένα Δούρου απο το 2016 μας έλεγε κάθε τρείς και λίγο πως οσονούπω  θα κάνει νέες  χωροθετήσεις τις οποίες φυσικά δεν έκανε ποτέ γιατί φοβήθηκε το πολιτικό κόστος.

Οι σκουπιδοφύλακες της Φυλής (Παππούς – Μπουραίμης) την διαβεβαίωναν πως αν κάνει νέα χωματερή στην Φυλή δεν θα έχει πολιτικό κόστος γιατί αυτοί με τα αντισταθμιστικά ελέγχουν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας .

Τώρα οι αδίστακτοι του ΕΔΣΝΑ τρέχουν να τελειώσουν την δουλειά γιατί βλέπουν πως οι αντιδράσεις πληθαίνουν και άρχισαν να φοβούνται.

Όμως δεν είναι μόνο τα αντισταθμιστικά που τους ενδιαφέρουν είναι και τα εργολαβικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

  Οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετούν συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα και τα συμφέροντα αυτά έχουν ήδη  τις εγκαταστάσεις τους  και τον τεχνικό τους εξοπλισμό στην εγκατάσταση της Φυλής .

Πίσω απο αυτούς βρίσκονται κοινοπραξίες που έχουν ήδη καταθέσει  τους  φακέλους τους για την νέα χωματερή.

Για να εξυπηρετήσουν τα εργολαβικά συμφέροντα και  για να εξακολουθούν να εισπράτουν τα υπέρογκα αντισταθμιστικά,  οι αδίστακτοι  καταδικάζουν  μια ολόκληρη περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Πρέπει να τους σταματήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.  Οι δήμαρχοι να ξεσηκώσουν τον κόσμο και εν αναγκη να σηκωθούν να φύγουν από τον ΕΔΣΝΑ . Για ποιον λόγο να πληρώνουν εισφορες στον ΕΔΣΝΑ ; Για να τρώνε οι δημότες τους τα σκουπίδια όλης της Αττικής;

Σήμερα οι δήμοι της δυτικής Αθήνας είναι και κερατάδες και δαρμένοι.

Όμως  κακά τα ψέματα . Αν δεν ξεσηκωθούν οι πολίτες  και αν δεν συννενοηθούν οι συλλογικότητες που παλευουν για το κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής , οι δήμαρχοι απο μόνοι τους δεν θα μπορέσουν να τους σταματήσουν.

Τα μέλη της  Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ενεργούν  εχθρικά προς  τα δικά μας συμφέροντα και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.

Πράξεις αυτοί; Πράξεις και εμείς . Αφού δεν καταλαβαίνουν από λόγια ας καταλάβουν αλλιώς.  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου