Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ένας χρόνος από το πραξικόπημα της 1ης Αυγούστου 2019 . ( οι πρωταγωνιστές και τα θύματα)


Η   1η  Αυγούστου του 2019  θα μείνει στην ιστορία ως αποφράδα μέρα για τη δυτική Αθήνα.    
Εκείνη τη  μέρα  -κυριολεκτικά  εν κρυπτώ-   σε μια  «κατεπείγουσα»  συνεδρίαση της  Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ    αποφασίστηκε να γίνει η νέα χωματερή  στη Φυλή. ΕΔΩ
Κανείς δεν έμαθε  από ποιους  αποφασίστηκε  το πραξικόπημα της 1ης Αυγούστου 2019.  Το μόνο που μαθεύτηκε είναι ότι η απόφαση ελήφθη  στον  έβδομο όροφο της περιφέρειας  το μεσημέρι  της  31ης Ιουλίου από μια ομάδα λίγων ανθρώπων που δεν είχαν θεσμική αρμοδιότητα . Μεταξύ αυτών ήταν και εκείνοι  που  κατέφυγαν στο γραφείο της προέδρου  μετά την κατάληψη των γραφείων του ΕΔΣΝΑ από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τελικά τη συνεδρίαση της Ε.Ε τη  συγκάλεσε η Ρένα Δούρου -ως πρόεδρος-  και συμμετείχαν οι σύμβουλοι   Παππούς , Μπουραίμης  και  Βρούστης   οι οποίοι ήταν  στο κόλπο  και το αναπληρωματικό μέλος της  Ε.Ε   Πέτρος Δαμιανός ο οποίος δεν είχε ιδέα για το βάρος της απόφασης που θα έπαιρναν εκείνη τη μέρα.
 μεθοδεύσεις και εκβιασμοί
Η απόφαση αυτή ήταν προϊόν άθλιων μεθοδεύσεων  και εκβιασμών που είχαν ξεκινήσει  αμέσως μετά τη νίκη του κ. Πατούλη στις εκλογές  .
Τα αρπακτικά (εντός και εκτός ΕΔΣΝΑ)  ήξεραν  πολύ καλά πως η Δούρου ήταν εντελώς «ανοιχτή» γιατί δεν είχε μεριμνήσει να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ ενώ γνώριζε  ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής είχε ήδη υπερκορεστεί και λειτουργούσε με  πανωσηκώματα .
Λίγες   μέρες πριν από την απόφαση της 1ης  Αυγούστου,  η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο»  και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη εξακολουθούσε να χαρακτηρίζει   «συντονισμένη προσπάθεια κινδυνολογίας και καταστροφολογίας  τις θέσεις που αναπαρήγαγαν κάποια συνδικαλιστικά όργανα και μερίδα των ΜΜΕ για την χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής και δήλωνε  ότι από πίσω κρύβονται σκοπιμότητες». 
 Η «μπηχτή» ήταν για το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Όμως όλοι γνώριζαν πως υπήρχε πράγματι σοβαρό πρόβλημα . Εμείς το φωνάζαμε από το 2016 και ζητούσαμε να γίνουν επειγόντως νέες χωροθετήσεις για να μην "σκάσει" η Φυλή. 
Φυσικά  καλύτερα από όλους το γνώριζαν τα αρπακτικά που όποτε τους βόλευε έλεγαν πως αντέχει ο ΧΥΤΑ και όποτε τους βόλευε έλεγαν υπάρχει κίνδυνος . (το ξέρουν καλά αυτό το κόλπο).. 
Έτσι στις 18/7/19 ο διευθυντής του ΧΥΤΑ  Β. Πετρόπουλος υπέγραψε  επίσημο  έγγραφο  προς τον κ. Πατούλη με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» που δήλωνε ψέματα πως ο ΧΥΤΑ αντέχει  ως τον Νοέμβριο του 2019 δηλαδή μόνο για 4 μήνες ! Σημείωση : ο διευθυντής του ΧΥΤΑ δεν έδρασε αυτοβούλως  αλλά σε συνεννόηση  με άλλα περίεργα πρόσωπα  που δεν είχαν καμιά θεσμική ιδιότητα στον ΕΔΣΝΑ.
Τα αρπακτικά  φρόντισαν  το «εμπιστευτικό»  έγγραφο  να διαρρεύσει την επόμενη μέρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ  και   να αρχίσει ο κ. Πατούλης  τις απειλές πως θα πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί  τι ενέργειες έχει κάνει ο ΕΔΣΝΑ για τη διαθεσιμότητα  χώρων υγειονομικής ταφής .
Αυτό ήταν.. Η Ρένα Δούρου που μέχρι και τις 20 Ιουλίου έλεγε ΕΔΩ  πως «η παράταση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής είναι μια πολιτική απόφαση που πρέπει να την λάβει η νέα Διοίκηση”  δέκα  μέρες αργότερα ( την 1η Αυγούστου) ανέκρουσε πρύμναν .
Υπό τον φόβο του εισαγγελέα ήρθε σε συνεννόηση με  το τοξικό δίδυμο της Φυλής (Παππούς- Μπουραίμης) και τον   γνωστό και μη εξαιρετέο  Άρη Βρούστη και αποφάσισαν να γίνει νέα χωματερή στη Φυλή.  Σημείωση: Αυτοί ήταν απλά οι εκτελεστές αλλά  πίσω από αυτούς βρίσκονταν  άνθρωποι του εργολάβου , υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΔΣΝΑ , νομικοί συνεργάτες κλπ ..  Αυτοί έγραφαν το σενάριο, αυτοί   σκηνοθετούσαν και την παράσταση .  
η αποκάλυψη του ψέματος   
Το  παραμύθι  που έλεγε ότι ο ΧΥΤΑ θα άντεχε ως τον Νοέμβριο του 2019 κατασκευάστηκε  από τα αρπακτικά για να δικαιολογηθεί το «κατεπείγον»  του πράγματος. 
Ο λόγος ήταν  να πάρει την απόφαση για τη νέα χωματερή η Δούρου που έτσι και αλλιώς είχε χάσει τις εκλογές ,  να μην τσαλακωθεί η εικόνα του  Πατούλη και κυρίως να μην υπάρξουν μεγάλες  κοινωνικές αντιδράσεις όπως και έγινε τελικά.    
Τι θα άλλαζε δηλαδή αν η απόφαση δεν παιρνόταν την 1η Αυγούστου από την Δούρου και παιρνόταν μετά την  1η Σεπτεμβρίου από τον Πατούλη;
 Απολύτως τίποτα δεν θα άλλαζε και η  καλύτερη  απόδειξη για αυτό , είναι ότι  από τότε πέρασε ένας ολόκληρος  χρόνος και η χωματερή ακόμα αντέχει . 
Το παιχνίδι -μεταξύ άλλων- ήταν και πολιτικό. 
το πολιτικό παιχνίδι των αρπακτικών 
Τα αρπακτικά ήθελαν το πικρό ποτήρι της απόφασης  για τη νέα χωματερή να το πιούν μέχρι τελευταία σταγόνα η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά τα κατάφεραν . Ήθελαν να κάνουν την βρώμικη δουλειά και ταυτόχρονα να πουλήσουν εκδούλευση στο νέο αφεντικό του ΕΔΣΝΑ.
Φυσικά αυτό δεν απαλλάσσει  των ευθυνών τους ούτε τη Δούρου , ούτε την ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ  γιατί όπως λέει και ο λαός ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται .  Σημείωση : πάντως δεν πρέπει να  ξεχνάμε  ότι είχαν προηγηθεί οι τραγωδίες στη Μάντρα και το Μάτι  που τις είχε αξιοποιήσει η Νέα Δημοκρατία φορτώνοντας  τα πάντα όλα στη  Δούρου και το γεγονός αυτό επηρέαζε σίγουρα την κρίση των ανθρώπων  του πολιτικού της χώρου 
Τώρα θα πει κάποιος τι τα θες και τα σκαλίζεις ;   αυτά πέρασαν ... 
Αμ  έλα που δεν πέρασαν !   Έλα που εμείς εξακολουθούμε να ζούμε  δίπλα στο τέρας της Φυλής  και τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να ακυρώσουμε την απόφαση για τη νέα χωματερή .
Έλα που οι πολίτες της δυτικής Αθήνας  θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια αν θέλουμε να ξεσηκωθούν κάποια στιγμή. 
Ας μην κατηγορηθούμε λοιπόν γιατί θίγουμε πρόσωπα. Δεν είναι θύματα ούτε η Δούρου , ούτε τα αρπαχτικά του ΕΔΣΝΑ.  Τα πραγματικά θύματα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε το μάρμαρο. 

Υ.Γ  όταν μιλώ για αυτή την ιστορία με πλημμυρίζουν αισθήματα πίκρας , απογοήτευσης  και θυμού ταυτόχρονα. Ειλικρινά δεν θα είχα καμιά διάθεση   να αφηγηθώ  αυτή τη θλιβερή  ιστορία εάν δεν σκόπευα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου .
 Στο κείμενο «εξετάζω»  μια σκοτεινή απόφαση για να απευθυνθώ  στους συμπολίτες μου και όχι για να ασχοληθώ με τους πρωταγωνιστές . 
 Όπως έλεγε και  ο  Μαρξ  στη γερμανική έκδοση του Κεφαλαίου: εξετάζω την Αγγλία, αλλά απευθύνομαι στους Γερμανούς. Κι αν ο Γερμανός αναγνώστης μου πει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά στη χώρα του, τότε πρέπει να του φωνάξω «De te fabula naratur!» (σε σένα αναφέρεται η αφήγηση).
Σε εσένα λοιπόν  αναφέρεται η αφήγηση αγαπητέ συμπολίτη .  Σε εσένα που δεν λες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και αφήνεις κάποιους λίγους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου