Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Αποκάλυψη σοκ ! Βρώμα και δυσωδία από το ΕΜΑΚ ! (φωτογραφίες)



 
Σήμερα δημοσιεύουμε χτεσινές φωτογραφίες που δείχνουν τις τεράστιες  ποσότητες  των «επεξεργασμένων βιοαποβλήτων» που πετιούνται στην χωματερή και προκαλούν απίστευτη δυσοσμία στην δυτική Αττική.
Μπορέσαμε να διακρίνουμε τουλάχιστον 2  χώρους απόθεσης αυτών των υλικών που φαίνονται και από την Αττική οδό .

«Πιθανολογούμε ότι η δυσοσμία προέρχεται από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης - κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και ειδικότερα από τη γραμμή επεξεργασίας βιοαποβλήτων» έλεγε η ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ την 1η Ιουλίου .
Από τότε πέρασαν 20 μέρες και ο κ. Πατούλης και οι φωστήρες του στον ΕΔΣΝΑ δεν μπήκαν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις από πού προέρχεται η δυσοσμία που πνίγει την δυτική Αθήνα.
Το κάνουν γιατί φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ΕΜΑΚ και θιγούν τα εργολαβικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ .
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα αποκαλύπτουν αυτό που συμβαίνει στη χωματερή .
Τεράστιες ποσότητες «επεξεργασμένων βιοαποβλήτων» που δεν έχουν τι να τις κάνουν τις ρίχνουν και αυτές στη χωματερή με αποτέλεσμα να βρωμάει ο τόπος σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων .
Μάλιστα! Πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια στον εργολάβο του ΕΜΑΚ για να επεξεργάζεται βιοαπόβλητα και ο εργολάβος αφού δεν μπορεί να διαθέσει πουθενά αυτά τα  «προϊόντα» τα πετάει στη χωματερή!
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις τεράστιες ποσότητες  SRF-RDF που παράγει το ΕΜΑΚ  Αφού δεν έχουν τι να τις κάνουν τις πετούν και αυτές στη χωματερή εκτός από κάποιες ποσότητες που στέλνουν στα τσιμεντάδικα του Βόλου και στο Μηλάκι για κάψιμο.
Για αυτό δεν δίνουν στοιχεία για το πόσες ποσότητες κακής ποιότητας κόμποστ παράγει το ΕΜΑΚ και πόσες ποσότητες «δευτερογενών καυσίμων» . Υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια για το που και το πώς διατίθενται όλα αυτά τα υλικά που μας στοιχίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ .
Τώρα κάνουν διαγωνισμό για την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο για να δέχεται 200.000 τόνους βιοαποβλήτων τον χρόνο!
Για αυτό μοιράζει στους δήμους αυτοκίνητα και καφέ κάδους βιοαποβλήτων ο κ. Πατούλης . Για να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους βιοαποβλήτων στο ΕΜΑΚ ! Αυτό είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο του κ. Πατούλη.
Θα δώσουν στους εργολάβους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πετούν τα προϊόντα του ΕΜΑΚ στην χωματερή !
 Για αυτό οι εργολάβοι ταΐζουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και βολεύουν οικογένειες συνδικαλιστών .. Εξαγοράζουν την σιωπή τους.
Υ.Γ Οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

Θ.Ε.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου