Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Θάλαμος αερίων η δυτική Αθήνα . Τεράστιες οι ευθύνες του Πατούλη αλλά και των δημάρχων !



Εχτές το βράδυ η κατάσταση ήταν τραγική ! Άνω Λιόσια , Ζωφριά , Ζεφύρι , Καματερό , θύμιζαν θάλαμο αερίων . Προχτές ήταν η Πετρούπολη .. Είμαστε στο έλεος της φοράς των ανέμων.
Και ενώ  δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν  κανείς υπεύθυνος  δεν έχει φιλοτιμηθεί να απαντήσει από πού προέρχονται οι οσμές και τι κινδύνους κρύβουν .

Η εμφάνιση του  φαινομένου   τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες  «ενοχοποιεί» το ΕΜΑΚ  γιατί υποτίθεται πως  για τα σκουπίδια που πέφτουν κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ γίνεται εδαφοκάλυψη .
Την ίδια ώρα ο κ. Πατούλης μοιράζει χιλιάδες καφέ κάδους  στους δήμους προκειμένου να στέλνουν το σύνολο των βιοαποβλήτων τους στο ΕΜΑΚ .
Ως το τέλος Αυγούστου θα έχει μοιράσει 80 φορτηγά και 9.000 καφέ κάδους και μόλις προχτές ανακοίνωσε πως θα μοιράσει άλλα 100 φορτηγά και άλλους 40.000 καφέ κάδους για την συλλογή βιοαποβλήτων .
Όλα αυτά τα φορτηγά προορίζονται για  να  μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες τόνους βιοαποβλήτων  στο ΕΜΑΚ.
Ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να μετατρέψει το ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο για να επεξεργάζεται 200.000 τόνους βιοαποβλήτων τον χρόνο από 7.500 χιλιάδες που επεξεργαζόταν  το 2019 . ΕΔΩ
Με δυο λόγια πάνε να μας ξεκάνουν !
Τεράστια είναι η ευθύνη των δημάρχων της δυτικής Αθήνας που παρακολουθούν άλαλοι  και αμέτοχοι αυτή την τραγωδία .
Δεν μιλάμε για τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Φυλής  που ψήφισε με χέρια και με πόδια την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο . Αυτός ο άνθρωπος προκειμένου να παίρνει αντισταθμιστικά είναι ικανός να δεχτεί ακόμα και την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων .
Μιλάμε όμως για τους 7 δήμαρχους της δυτικής Αθήνας που με κοινή τους ανακοίνωση ζητούσαν το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγάζουν ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων κατά του ΧΥΤΑ .
Να το πούμε όσο πιο καθαρά γίνεται . Αν δεν ξεσηκωθούν οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας για να κλείσει αμέσως το ΕΜΑΚ και να μην ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τον νέο ΧΥΤΑ πάει να πει ότι μας κοροϊδεύουν .
Αν δεν κινητοποιηθούν εδώ και τώρα αυτό σημαίνει ότι τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και πως το ενδιαφέρον τους είναι προσχηματικό.
Το ΕΜΑΚ πρέπει να κλείσει χωρίς δεύτερη κουβέντα και να μην μετατραπεί σε πράσινο εργοστάσιο .
Πρέπει να υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για τα αίτια της δυσοσμίας και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία . 

Θ.Ε.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου