Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ένα μικρό σχόλιο για τις ανακοινώσεις της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ και του Πατούλη.




Ο ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται πως  εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τι λέει η κοινωνία και οι δικές του  οργανώσεις μελών στη δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική για την απαράδεκτη  απόφαση της Ρένας Δούρου τον Αύγουστο του 2019 να κάνει και μια νέα θηριώδη χωματερή στη Φυλή .

Δυο απλά πράγματα όφειλε να κάνει τώρα η  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  και δεν έκανε κανένα  από αυτά.
Πρώτο μια γενναία αυτοκριτική για την ανοχή που έδειξε στα πεπραγμένα της Ρένας Δούρου σε ότι αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και δεύτερο να πάρει ξεκάθαρη θέση για την ακύρωση των 2 διαγωνισμών για την νέα χωματερή και το αμαρτωλό ΕΜΑΚ.
 Το να πεις «δεν τα καταφέραμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη  για αυτό» δεν είναι ντροπή  . Είναι ένδειξη αριστερής ηθικής , πολιτικού θάρρους και συναίσθηση ευθύνης .  Ντροπή είναι να ρίχνεις το δικό σου φταίξιμο αλλού .
Όταν ένας πολιτικός  χώρος  ρίχνει  αλλού το φταίξιμο για τα δικά λάθη , το μήνυμα που περνά  στην κοινωνία είναι ότι  με την πρώτη ευκαιρία θα επαναλάβει τα ίδια λάθη  .
Οι γενικολογίες  για το πόσο καλό ήταν το ΕΣΔΑ και το ΠΕΣΔΑ δεν πείθουν απολύτως κανένα γιατί ότι θετικά στοιχεία είχαν το ΕΣΔΑ και το ΠΕΣΔΑ ακυρώθηκαν με τις αποφάσεις και τις πρακτικές του Σ. Φάμελλου και της Ρ. Δούρου. 
Αλήθεια  ποιες είναι οι χωροθετήσεις των 3 ΧΥΤ στην Αττική που λέει ότι έκανε η Ρένα Δούρου; Εμείς μόνο μια «χωροθέτηση» γνωρίζουμε. Μόνο  αυτήν της Φυλής η οποία  έγινε αφού έχασε τις εκλογές για την περιφέρεια Αττικής. .
Το ευτύχημα είναι ότι  οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύουν στη δυτική Αθήνα και τη δυτική Αττική,  δεν τις ακούν αυτές τις ανοησίες και αγωνίζονται με συνέπεια για την ακύρωση των διαγωνισμών και της Δούρου και του Πατούλη.
Ο Πατούλης πού άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε η απόφαση της Π.Γ για να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ  κοροϊδεύει χωρίς ίχνος ντροπής .
Λέει πως θα κλείσει «οριστικά» τη χωματερή της Φυλής ως το 2025 και θα την κάνει ΧΥΤΥ . Θυμίζει τους καλόγερους που βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να πουν ότι νηστεύουν .
«Αναβαθμίζει»  λέει  το ΕΜΑΚ Λιοσίων για να μπορεί να δέχεται προς επεξεργασία τα βιοαπόβλητα που θα συλλέγονται από τους Δήμους το επόμενο διάστημα.   Δεν λέει πως με την «αναβάθμιση» του ΕΜΑΚ θα μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή της δυτικής Αττικής σε θάλαμο αερίων .
Ο Πατούλης έχει το θράσος να λέει δημόσια πως θα κάνει μονάδες επεξεργασίας για τις ανάγκες του κεντρικού τομέα Αθηνών στην Φυλή!
Και δεν φτάνει αυτό,  αλλά μας λέει πως κάνει μονάδες ΣΔΙΤ για να μη επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της Αττικής ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόστος διαχείρισης με τις ΣΔΙΤ θα εκτιναχτεί και θα πληρώνουμε τα σκουπίδια ακριβότερα από ότι το οικιακό ρεύμα .
Προσπαθεί να μας πείσει ο Πατούλης πως οι ιδιώτες θα κάνουν εργοστάσια σκουπιδιών για την ψυχή της μάνας τους.
Το ερώτημα είναι : Αλήθεια πιστεύουν πως όλες αυτές οι ανοησίες (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) μπορούν να πείσουν τους ανθρώπους που ζουν στην δυτική Αττική και υποφέρουν από τις αρρώστιες , την βρώμα και την μόλυνση ότι όλα είναι καλώς καμωμένα; 
Αν το πιστεύουν αυτό,  είναι μακριά νυχτωμένοι. Είναι απολύτως σίγουρο πως δεν πείθουν  κανένα .
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .
η ανακοίνωση της Π.Γ ΕΔΩ

η απάντηση του Πατούλη  ΕΔΩ


 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου