Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ένοχη σιωπή για τη δυσοσμία.



Την ώρα που η δυσοσμία πνίγει κυριολεκτικά την δυτική  Αθήνα,  η αφωνία του ΕΔΣΝΑ και των γνωστών παπαγάλων που τρέφονται από τα σκουπιδολεφτά    είναι  κάτι σαν  ομολογία ενοχής .
Αν δεν είχαν λερωμένη την φωλιά τους θα είχαν βγάλει ένα σκασμό δελτία τύπου για να «αθωώσουν» το ΕΜΑΚ και να μας διαψεύσουν .

 Παρά τα εκατοντάδες μηνύματα που έχουν σταλεί στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και  παρά την επιστολή του δήμου Πετρούπολης προς τον ΕΔΣΝΑ , ο κ. Πατούλης και η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ παριστάνουν πως  σφυρίζουν αδιάφορα .
Δείχνουν πως δεν τους απασχολεί το θέμα  και για αυτό δεν μπαίνουν καν  στον κόπο να δώσουν απαντήσεις για την πηγή και την σύσταση των οσμών.   
Φυσικά παίζουν θέατρο !  Τους απασχολεί και πολύ μάλιστα αλλά έλα που σε λίγες μέρες θα ανοίξουν οι φάκελοι των διαγωνισμών για το νέο ΧΥΤΑ ,  την αναβάθμιση του ΕΜΑΚ και το νέο σκουπιδοεργοστάσιο;
Δεν θέλουν λοιπόν να γίνεται καμιά συζήτηση για τη δυσοσμία και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού μην τυχόν και ξεσηκωθούν οι ιθαγενείς και τους μαζέψουν κουβάρι και αυτούς και τους διαγωνισμούς τους.
Για αυτό δεν μιλούν ο ΕΔΣΝΑ και οι παπαγάλοι της δυτικής Αθήνας . Γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να τιναχτούν στον αέρα οι 3 διαγωνισμοί .
Όμως υπάρχουν πληροφορίες που λένε πως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν ήδη επισκεφθεί τον χώρο μετά τις καταγγελίες των πολιτών και υπάρχουν ήδη κάποια πρώτα συμπεράσματα.
Άλλες πληροφορίες λένε πως αυτή την εβδομάδα θα κατατεθούν  ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών της δυτικής Αθήνας για το θέμα της δυσοσμίας στη βουλή  και  ο υπουργός κ. Χατζηδάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις .
Τις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) θα δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν .
Σε κάθε περίπτωση οι διαγωνισμοί και τα έργα που θα μετατρέψουν την δυτική Αθήνα σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο δεν θα περάσουν εύκολα.
Το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι  πολύ καυτό όσο θέατρο και να παίζουν τώρα .
Η παράστασή τους θυμίζει επιθεώρηση χειρίστου είδους και δεν ξεγελά κανένα.
 Θ.Ε.Μ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου