Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Πολύ σημαντική απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ. Ανοίγει ο δρόμος για επιδημιολογική έρευνα στη Φυλή.ΣΧΟΛΙΟ: Η επιδημιολογική έρευνα για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων  και στο περιβάλλον από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής ήταν πάγιο αίτημα  των ανθρώπων και των κινημάτων που δραστηριοποιούνται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
 Για αυτό αξίζει να πούμε και ένα μπράβο στην σημερινή Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ που πήρε την απόφαση. Μπράβο και στους  διοργανωτές  της πρόσφατης συγκέντρωσης στην Φυλή που έβαλαν με δυναμικό τρόπο το ζήτημα της  επιδημιολογικής έρευνας.
Η έρευνα αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν , αλλά οι προγενέστερες  διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ (και οι δήμαρχοι Λιοσίων και Φυλής)  μάλλον φοβόταν για τα αποτελέσματα της έρευνας και ποτέ δεν αποφάσισαν να την κάνουν.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αν η έρευνα αυτή είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν,  ο ΧΥΤΑ της Φυλής δεν θα υπήρχε σήμερα ! όποιος κατάλαβε , κατάλαβε ! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Ε του ΕΔΝΣΑ.
Το δρόμο για την εκπόνηση επιδημιολογικής έρευνας για τις επιπτώσεις της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής στους ανθρώπους και το περιβάλλον, άνοιξε σήμερα με απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Συγκεκριμένα, η ΕΕ ενέκρινε τη δαπάνη για τη διεξαγωγή της επιδημιολογικής έρευνας και αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή νομικού συνεργάτη στη σύνταξη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ενδιαφερόμενους φορείς για τη διεξαγωγή διαγωνισμού με αντικείμενο την εκπόνησή της. Η απόφαση αυτή κατέστη αναγκαία λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν ανήκει στις συνήθεις διαγωνιστικές διαδικασίες.
Αθήνα   20/07/2016Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου