Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η δήλωση της Ρένας Δούρου για την χτεσινή συγκέντρωση δείχνει πόσο δίκιο είχαν όσοι υποστήριξαν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την χτεσινή συγκέντρωση. Η δήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη νίκη της χτεσινής συγκέντρωσης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες αρχές του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ), όπως πρόσφατα διαπίστωσαν με τις γνωμοδοτήσεις τους, τα δύο εκ του νόμου αρμόδια υπουργεία - Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας με τον ΕΔΣΝΑ. Η ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού που έγινε μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες, οδεύει έτσι προς την τελική της έγκριση, αποσκοπώντας στην οριστική κατάργηση του σημερινού, πλήρως αποτυχημένου μοντέλου της χωματερής της Φυλής, στη βάση της νέας, αποκεντρωμένης αντίληψης με έμφαση στην μείωση, την πρόληψη, τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάχρηση.
«Η μεγάλη αλλαγή που επιφέρει ο υπό αναθεώρηση Περιφερειακός Σχεδιασμός μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την εγρήγορση και την ενεργοποίηση των πολιτών. Ενεργοποίηση με εκδηλώσεις όπως αυτή που οργανώθηκε την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στην πλατεία Άνω Λιοσίων, από φορείς και συλλογικότητες», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες αποτελούν την αποτελεσματικότερη ασφαλιστική δικλείδα και την καλύτερη εγγύηση επιτυχίας του νέου σχεδιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου