Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ .. ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ .

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !!


Καλά που υπάρχει το econews του SKAI και μαθαίνουμε και εμείς  οι κοινοί θνητοί αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι   το  τι θέλει να κάνει  ο δήμαρχος  της Φυλής στον ΧΥΤΑ.
Εχτες το βράδυ στο δελτίο του econews του SKAI  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=276340 μίλησε ο δήμαρχος της Φυλής λέγοντας πως ξεκινάνε οι μελέτες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ σε συνεργασία με  τους Ισραηλινούς  και το ρεπορτάζ  έλεγε πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπογραφεί και η σχετική προγραμματική σύμβαση ! 

Τώρα τι είναι αυτοί οι Ισραηλινοί ένας  θεός ξέρει.  Ο δήμαρχος τους ονομάζει αυτοδιοικητικούς. Εμείς πιστεύουμε πως αυτά είναι παραμύθια για τα μικρά παιδιά  και πως πρόκειται για  σκουπιδο – εργολάβους που θέλουν να κάνουν δουλειές στην Φυλή . Αλλά αυτό το προσπερνάμε γιατί είναι θέμα χρόνου να  αποκαλυφθεί.
Πέρα όμως από αυτά τα φαιδρά,  υπάρχουν και μερικά πολύ σοβαρά ερωτήματα.
Αλήθεια  ποιος αποφάσισε να  γίνει  η «αποκατάσταση» του ΧΥΤΑ Φυλής  από τον δήμο σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς; 
Από ότι γνωρίζουμε,  ο ΕΔΣΝΑ που έχει και την αποκλειστική ευθύνη  για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ δεν έχει συζητήσει ποτέ αυτό το ζήτημα.
Πως λοιπόν ο δήμαρχος της Φυλής λέει πως θα κάνει μελέτες και θα υπογράψει συμβάσεις με τους Ισραηλινούς  για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ ; Από την τσέπη του θα τους πληρώσει;  Ο δήμαρχος για αυτό το θέμα δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει ούτε  καν το δημοτικό του συμβούλιο.
Μήπως θεωρεί πως έχει τον ΕΔΣΝΑ στο τσεπάκι του;  Ουδέν κρυπτόν .. θα δούμε.
Πέρα όμως και από αυτά τα λεγόμενα «διαδικαστικά» και πέρα από τα παραμύθια της αποκατάστασης.
Τι θέλει να κάνει πραγματικά ο δήμαρχος στον ΧΥΤΑ; Αν ήθελε να ξεμπερδέψει οριστικά με τα σκουπίδια θα έλεγε ότι μόλις τελειώσει η Β Φάση στην Φυλή,  τα σκουπίδια τέλος  .Έτσι απλά!
Όμως δεν το λέει αυτό ο δήμαρχος  γιατί απλά δεν θέλει να ξεμπλέξει η Φυλή με τα σκουπίδια.
Αντιθέτως!  Θέλει την Φυλή για πάντα σκουπιδότοπο  με την επέκταση της εγκατάστασης στην λεγόμενη Γ΄ φάση.
Δημοσίως δεν το ομολογούν ακόμα,  αλλά δεν θέλει και πολύ για να τα καταλάβουμε..
Αν προσέξει κανείς το βίντεο που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ,  εκτός από τα πουλάκια και τα ψαράκια , θα δει και μονάδες επεξεργασίας σε διπλανούς χώρους από τον αποκατεστημένο ΧΥΤΑ.
 Στο Τελ Αβίβ αυτές οι μονάδες είναι δυναμικότητας 3.000 tn/d . Θα δει επίσης και μονάδες επεξεργασίας ΒΑΑ.  Θα δει και μονάδες επεξεργασίας υλικών κατεδάφισης.
Στην Φυλή είναι βέβαιο πως οι μονάδες αυτές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Το ερώτημα είναι σε ποιον χώρο μπορούν να εγκατασταθούν  αυτές οι μονάδες; Και που θα πηγαίνουν τα υπολείμματα τους που θα οδηγούνται στην ταφή;  Η απάντηση είναι προφανής. Στην περίφημη Γ΄Φάση.
Η Γ΄ Φάση προορίζεται να φιλοξενήσει και νέες τεράστιες εγκαταστάσεις και νέο ΧΥΤΑ .  Ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι από την επέκταση στην Γ΄ Φάση;  Πάντως δεν θα είναι μόνο οι σκουπιδοεργολάβοι. 
 Μια έρευνα στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο αρκεί για να δείξει ποιοι άλλοι θα είναι οι ωφελούμενοι..  Αυτοί θα είναι και αυτοί που διαχειρίζονται τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των αντισταθμιστικών.
Θέλουν να κερδοσκοπήσουν ακόμα πιο πολύ σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Η υγεία των ανθρώπων της περιοχής και η ποιότητα της ζωής τους  θα θυσιαστούν στον βωμό του κέρδους ελάχιστων ιδιοκτητών , και του γνωστού λόμπυ των σκουπιδιών.
Αν αθροίσει κανείς την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ που προτείνεται να είναι 350.000tn/y , την WATT  που θέλει να κάνει μονάδα επεξεργασίας 100.000 tn/y  εντός της ΟΕΔΑ και  τις νέες μονάδες που θέλει να φτιάξει ο δήμαρχος Φυλής θα δει πως δεν θα περισσεύουν σκουπίδια για άλλα μέρη της Αττικής !
Ας ελπίσουμε πως λογαριάζουν  χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο λαός της περιοχής.
Θυμάμαι ένα παπά  στο Καματερό που μιλούσε στο κήρυγμα  για τους άπληστους. .  Οι άπληστοι  έλεγε , επειδή τα θέλουν όλα,   στο τέλος  είναι βέβαιο πως θα τα χάσουν όλα!
Ας ελπίσουμε να είχε δίκιο ο άγιος. . 

 Θ.Μ

Η συνέντευξη του δήμαρχου εδώ : http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=276340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου