Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Μας περνάνε για νεάτερνταλ.. σχόλιο για την επισκεψη του δήμου Φυλής στο Τελ Αβίβ

Όταν σε ένα προηγούμενο άρθρο στο antilogos.15 λέγαμε πως η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ είναι το τυράκι και η φάκα είναι οι νέες μονάδες επεξεργασίας και επέκταση της ΟΕΔΑ Φυλής στην Γ Φάση κάτι ξέραμε..
Στην διαδυκτιακή εφημερίδα του ΦΥΛΑΡΧΟΥ που απηχεί και τις θέσεις της δημοτικής αρχής της Φυλής,  δημοσιεύτηκε  ρεπορτάζ για την επίσκεψη στο Ισραήλ της αντιπροσωπίας του Δήμου  το οποίο και αναδημοσιεύουμε ολόκληρο.

Πέρα από τα εθιμοτυπικά, τον στρατηγό Θρασύβουλο  και τον Πανάγιο τάφο , είναι χρήσιμο να δούμε και ορισμένες «λεπτομέρειες του κειμένου».
Λέει για παράδειγμα το "ρεπορτάζ" :  Ειδικότερα στο χώρο λειτουργούν τρεις μονάδες ανακύκλωσης των απορριμμάτων οι οποίες επεξεργάζονται το 80%των απορριμμάτων της πόλης.
Παρακάτω λέει πως «το υπόλοιπο 20% οδηγείται σε Χώρο υγειονομικής ταφής στην έρημο, απ΄ όπου τα κοντέινερς επιστρέφουν φορτωμένα με άμμο που χρησιμοποιείται στην οικοδομή»
Εκεί είναι το ζουμί..
Ούτε στην αποκατάσταση είναι,   ούτε πουθενά. Άλλωστε η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ είναι ευθύνη του ΕΔΣΝΑ και κανενός άλλου. Ο ΕΔΣΝΑ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αποκαταστήσει τον ΧΥΤΑ.
Που θέλουν άραγε  να κάνουν νέες εγκαταστάσεις οι διοικούντες στον δήμο Φυλής; Και τι σόι εγκαταστάσεις θα είναι αυτές;
Δεν γνωρίζουν πως το μόνο που μπορεί -και επιβάλλεται- να γίνει,  είναι αποκατάσταση του χώρου μετά την Β Φάση και τίποτε άλλο απολύτως;
Δεν  φτάνει που ο δήμαρχος   ψηφίζει χωρίς να ρωτήσει το δημοτικό του συμβούλιο για  την  επέκταση του ΕΜΑΚ σε 350.000 tn/y.
 Δεν  φτάνει που ψηφίζει  την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ που ΔΕΝ εγγυάται το κλείσιμο του ΧΥΤΑ , δεν  φτάνει που κάνει συμφωνίες με την WATT για νέες μονάδες επεξεργασίας. 
 Τώρα  κάνει και νέα  σχέδια  με σκουπιδο- επενδυτές πού θέλουν να κάνουν και άλλες μονάδες  στον χώρο.
Και αντί να μιλήσουν για αυτά τα σχέδια ξεκάθαρα και επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο,  μας παρουσιάζουν ρεπορτάζ για το τι είπε ο δήμαρχος  για το στρατηγό Θρασύβουλο και που πήγε για προσκύνημα.
Όμως δεν τους φτάνει και αυτό. Πάνε να χρυσώσουν και  το χάπι με εικόνες από  το αποκατεστημένο μέρος της χωματερής του Τελ  Αβιβ λες και απευθύνονται σε Νεάντερταλ.
Μας προσβάλουν..

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του ΦΥΛΑΡΧΟΥ εδώ: http://fylarhos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_29.html

1 σχόλιο:

  1. Ουσιαστικά δεν αναφέρεται ο συγγραφέας του άρθρου. Δεν μπορώ όμως να μην απαντήσω Είναι απαράδεκτο να θεωρείται δεδομένο ότι ο 'σκουπιδότοπος' της Αττικής είναι ο Δήμος Φυλής. Ήδη έχουμε συνέπειες στη υγεία των κατοίκων.. Ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής και το νέο ΠΕριφερειακό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Απορριμάτων στοχεύουν σε Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης στους Δήμους και προσεγμένους χώρους Υειονομικής Ταφής, πέρα από τη Φυλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή