Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι παράνομες χωματερές της Μαφίας «έφεραν καρκίνο στη Νάπολη»

Σκουπίδια και μπάζα πεταμένα δίπλα σε χωράφι στην περιοχή της Νάπολης. Τοξικά υλικά έχουν μολύνει τα πηγάδια.   (Φωτογραφία:  Associated Press



Λόγω της παράνομης απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες από την Καμόρα, οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης εμφανίζουν αυξημένη συχνότητα καρκίνου και πρόωρου θανάτου, επιβεβαιώνει έκθεση που συντάχθηκε με εντολή του ιταλικού Κοινοβουλίου.
Η τοπική Μαφία εκτιμάται ότι έχει κερδίσει δισεκατομμύρια τις τελευταίες δεκαετίες απορρίπτοντας στην περιοχή τοξικά απόβλητα, κυρίως από βιομηχανίες του πλούσιου βορρά που δεν κάνουν ερωτήσεις για το πού καταλήγουν τα επικίνδυνα υλικά -αρκεί να τα ξεφορτωθούν με πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι θα απαιτούσε η νόμιμη απόρριψή τους.

Μόλυβδος, αρσενικό και βιομηχανικά χημικά όπως τετραχλωρίδια έχουν καταλήξει με τα χρόνια στον υδροφόρο ορίζοντα από τον οποίο αρδεύεται ένα σημαντικό μέρος της ιταλικής αγροτικής παραγωγής.
Η έκθεση που συνέταξε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, οργανισμός που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, αποδίδει την υψηλή συχνότητα καρκίνου και πρόωρου θανάτου στην «βεβαιωμένη ή πιθανή έκθεση σε έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών ρύπων που μπορούν να εκπεμφθούν ή να απελευθερωθούν από παράνομες χωματερές και/ή την ανεξέλεγκτη καύση αστικών και επικίνδυνων αποβλήτων».
Κάνει επίσης λόγο για «υπερβολική» συχνότητα νεοπλασιών, κυρίως καρκίνων του εγκεφάλου, σε βρέφη ηλικίας ενός έτους.
Η έκθεση έρχεται έπειτα από νόμο που ψηφίστηκε το 2014 απαιτώντας από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας να αναφέρει τη συχνότητα θανάτων, καρκίνων και νοσηλειών στους 55 δήμους της περιοχής της Νάπολης.

ΣΧΟΛΙΟ:
κάθε ομοιότητα με τον ΧΥΤΑ  Φυλής είναι εντελώς συμπτωματική .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου