Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η καλύτερη απάντηση στον κ. Πατούλη. Του Θωμά Μπιζά





Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση του κ. Πατούλη και των λόμπυ θα ήταν ένα άλλο ΠΕΣΔΑ.
Ένα ΠΕΣΔΑ που θα έχει  χωροθετημένες  και ονοματισμένες  ΟΛΕΣ  τις  αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και υγειονομικής ταφής .
Ένα ΠΕΣΔΑ με εγκαταστάσεις ήπιες και  κατανεμημένες  με δίκαιο τρόπο σε όλη την Αττική με πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια.
Ένα ΠΕΣΔΑ που θα έβαζε πραγματικό τέλος στον εφιάλτη της Φυλής  όχι στα λόγια , αλλά με την δέσμευση πως ο ΧΥΤΑ θα κλείσει μόλις γεμίσει το τελευταίο κύτταρο της Β΄ Φάσης.

Ένα ΠΕΣΔΑ σοβαρό . Χωρίς  κόψε ράψε στην δυναμικότητα των μονάδων ανάλογα με την μέτρηση του πολιτικού κόστους και την «ελαστικότητα»  κάποιων δημάρχων .
ΠΕΣΔΑ με   νέο ουσιαστικό ρόλο των  ΟΤΑ  που με τα τοπικά σχέδια διαχείρισης με έμφαση στην διαλογή στην πηγή , θα αλλάξουν το συγκεντρωτικό μοντέλο .
Αυτό το ΠΕΣΔΑ θα ήταν η καλύτερη απάντηση στα λόμπυ που ξανασηκώνουν κεφάλι αλλά κυρίως θα ήταν η δικαίωση των δικών μας αγώνων.
Δεν χρειάζονται ούτε οι εξυπνακισμοί του τύπου «ξυπνήσατε αργά και δεν δικαιούστε να μιλάτε» ούτε τα διάφορα τρυκ πως τάχα «τα προβλέπουμε όλα στο ΠΕΣΔΑ αλλά εσείς δεν ξέρετε να τα διαβάζετε».
Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε πως καθυστερήσαμε και πως κάναμε και λάθη. Η αυτοκριτική για εμάς δεν είναι κουσούρι, αλλά αρετή. 
Στο κάτω – κάτω αυτοί που φωνάζουν τώρα, «καθυστερούσαν» για δεκαετίες και έκαναν εγκλήματα τύπου Φυλής. 
Πολλοί φίλοι με ρωτούν : υπάρχει ακόμα χρόνος για το ΠΕΣΔΑ που περιγράφουμε; Η απάντηση είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος , αλλά  αν θέλουμε πραγματικά, τότε  μπορούμε να βρούμε χρόνο. Άλλωστε δεν έχει πάει ακόμα το ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση.
Η κλεψύδρα θα αδειάσει όταν το ΠΕΣΔΑ εγκριθεί από το Περιφερειακό συμβούλιο.
Αν βρεθεί η βούληση , θα βρεθεί και ο χρόνος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου