Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τελικά υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του κ. Πατούλη; του Θωμά Μπιζά




Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Δεν ανήκουμε στην ίδια κατηγορία με αυτούς που χαίρονται με την διαφαινόμενη   αλλαγή πλεύσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ . Τα μικροπαραταξιακά οφέλη  από την ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος  εμείς δεν τα θέλαμε ποτέ.
Εμείς ξέρουμε  πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει παίξει  πολύ θετικό ρόλο στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό που θέλουμε είναι,  η ομοσπονδία να συνεχίσει να  κάνει το ίδιο.
Θέλουμε η ΠΟΕ-ΟΤΑ  να συνεχίσει να αγωνίζεται για την κατάργηση του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου διαχείρισης στην Αττική.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ οφείλει να διεκδικεί  ένα νέο μοντέλο διαχείρισης με νέες  σύγχρονες δημοτικές υποδομές και με αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις  επεξεργασίας και τελικής διάθεσης ,  με δημόσιο χαρακτήρα.
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει ..

Λέει ο κ. Πατούλης στις 24/8/16 : « μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσουμε μαζί για την εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων λειτουργικού και χωρίς μεσάζοντες» !!
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ όχι μόνο δεν απαντά στον κ .Πατούλη αλλά με δικό της δελτίο τύπου στις 26/8/16 λέει και το εξής απίστευτο : Η ΠΟΕ-ΤΑ «Δεν θα γίνει απολογητής κανενός, σε όποιο στρατόπεδο και αν βρέθηκαν, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέχτηκαν, ολιγώρησαν, εξυπηρέτησαν, υποστήριξαν ή υποβάθμισαν σιωπώντας, διασπώντας το κοινό, αρραγές μέτωπο ενάντια στα όποια εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα εποφθαλμιούν το ξεπούλημα των σκουπιδιών…
Εάν σήμερα στηρίζουν και αποδέχονται τις διαχρονικές θέσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα απολογηθούμε για αυτό». !!
Δηλαδή αφήνουν να εννοηθεί πως ο κ. Πατούλης άσχετα με το τι γινόταν στο παρελθόν σήμερα στηρίζει και αποδέχεται τις διαχρονικές θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ!!!  ΕΛΕΟΣ!!!!
Έτσι επιχειρεί η ΠΟΕ –ΟΤΑ να «δικαιολογήσει» την διαφαινόμενη κοινή γραμμή. Πως  τάχα ο κ. Πατούλης αποδέχεται τις θέσεις της ομοσπονδίας και όχι η ομοσπονδία τις δικές του θέσεις.! αστεία πράγματα κυριολεκτικά.  
Στο ίδιο δελτίο τύπου της ομοσπονδίας  που υποτίθεται πως απαντά στις κατηγορίες για το ζήτημα της κοινής γραμμής με τον κ. Πατούλη, το όνομα του κ. Πατούλη δεν αναφέρεται ούτε μία φορά!!
Το δελτίο τύπου μιλά γενικώς για την κατηγορία της συνεργασίας με την ΚΕΔΕ  χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα  κ. Πατούλη.
Όμως ας προσπεράσουμε και  τα «αποκαλυπτήρια» των δελτίων τύπου και ας μιλήσουμε για την ουσία των πραγμάτων.
Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι διαχρονικές θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στηρίζουν και αποδέχονται σήμερα «οι άλλοι»;
Συμφωνεί ο κ. Πατούλης με το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής που έλεγε η ΠΟΕ-ΟΤΑ;
Συμφωνεί  με τις αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα;
Συμφωνεί να μην γίνουν οι νέες μονάδες με ΣΔΙΤ;       
Συμφωνεί να καταργηθούν   τα υφιστάμενα συστήματα ανακύκλωσης και αναπτυχθούν Δημοτικά συστήματα με αυστηρά Δημόσιο χαρακτήρα;
Σε τι από όλα αυτά που λέγαμε μέχρι σήμερα συμφωνεί  ο κ Πατούλης;
Μα ο κ. Πατούλης λέει ξεκάθαρα πως θέλει και ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες καθαριότητας. Δεν τα γνωρίζει αυτά  η ΠΟΕ-ΟΤΑ;
Είναι βέβαιο πως όλοι οι συνάδελφοι της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα γνωρίζουν όλα αυτά.
Όπως γνωρίζουν και τον τρίτο της παρέας που θέλει να συνεργαστεί ο κ. Πατούλης για να κάνει νέο σχέδιο διαχείρισης. Μιλώ για τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ .
 Για ένα συνδικαλιστή που στο παρελθόν η ΠΟΕ-ΟΤΑ το έχει χαρακτηρίσει  ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ απεργοσπάστη , «εφιάλτη» και άνθρωπο των εργολαβικών συμφερόντων.
 Λυπούμαστε  πραγματικά για για την αλλαγή στάσης την ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε αυτήν την περίπτωση.Την θεωρούμε θλιβερή χωρίς άλλα σχόλια.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής περιφερειακής αρχής και του ΕΔΣΝΑ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει υποχρέωση να αγωνίζεται για τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης και να συγκρούεται και με την περιφέρεια και με την κυβέρνηση όπου και όποτε χρειαστεί.
Όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφήνει αναπάντητες τις διακηρύξεις περί συνεργασίας του κ.  Πατούλη και να λέει ανοησίες πως τάχα ο Πατούλης και η εκλεκτή ομήγυρη  του ΕΔΣΝΑ αποδέχονται σήμερα τις  διαχρονικές θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αυτά εκτός από την μνήμη μας , προσβάλουν και την ίδια την ιστορία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Θωμάς Μπιζάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου