Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ο κ. Πατούλης αντιδρά για το πάρκο Τρίτση , γιατί θέλει την δυτική Αθήνα μόνο για σκουπιδότοπο. Του Θωμά Μπιζά .


Πατούλης και Παππούς σε θερμό εναγκαλισμό.


Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτηθεί το πάρκο Τρίτση με ένα μικρό ποσοστό από τους ΚΑΠ που κατανέμονται στους δήμους της Αττικής προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του νέου φορέα διαχείρισης και η λειτουργία του πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
Το απαιτούμενο ποσό για το πάρκο Τρίτσης  υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ τον μήνα ή 1.200.000 τον χρόνο και αντιστοιχεί στο 0.31% των ΚΑΠ που κατανέμονται στους δήμους της Αττικής (32.155.514 ευρώ τον μήνα).

Να σημειώσουμε πως οι ΚΑΠ προέρχονται  από πηγές εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού όπως του  Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 2,40% επί των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού και  του  Φόρου  Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) σε ποσοστό 4% επί των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.
Από αυτούς τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού αρνείται ο κ. Πατούλης να δοθεί το 0.31% για το πάρκο Τρίτσης μιλώντας  μάλιστα για σπατάλη πόρων της αυτοδιοίκησης!!
 Ο κ. Πατούλης  όμως , που τόσο κόβεται για τους πόρους της αυτοδιοίκησης,  δεν λέει κουβέντα για το πάρτυ που γίνεται  με τα αντισταθμιστικά που δίνονται στον  δήμο Φυλής  μέσω του ΕΔΣΝΑ και που  προέρχονται από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες των δήμων της Αττικής.
Στον δήμο Φυλής δίνονται  39.400.000 ευρώ  τον χρόνο,  δηλαδή  33 φορές  το ποσό (1.200.000) που χρειάζεται το πάρκο για να επιβιώσει!
Τα αντισταθμιστικά αυτά υποτίθεται πως  δίνονται  στην Φυλή για την όχληση από τον ΧΥΤΑ και για έργα και προγράμματα περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης , όμως όλοι γνωρίζουν πως  για τέτοια έργα   ο δήμος Φυλής δεν έχει δώσει ποτέ δεκάρα τσακιστή.
Όλα αυτά τα χρήματα πήγαν σε φιέστες και σε χιλιάδες διορισμούς και σε ποδοσφαιρικές ομάδες και σε  ταμεία κομμάτων και όπου αλλού χωράει ο νους ενός (διεφθαρμένου)  ανθρώπου αλλά για αυτά  ο κ. Πατούλης δεν έχει πει ποτέ ούτε μια κουβέντα.
Τα 51.000.000.000 δις δραχμές που δόθηκαν  ως το 2002 και τα 550 εκατομμύρια ευρώ από το 2002 έως σήμερα που έχουν δοθεί στην Φυλή χωρίς να ξέρει κανείς που έχουν διατεθεί δεν απασχόλησαν ποτέ τον κ.  Πατούλη .
Αυτά τα αμύθητα ποσά πηγαίνουν στους εκλεκτούς φίλους  και δημάρχους του κ Πατούλη για να παραμένει η δυτική Αθήνα ο σκουπιδότοπος   ολόκληρης της Αττικής.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο κ. Πατούλης και οι φίλοι του οι δήμαρχοι,  κλείνουν τα μάτια τους  για την άθλια υπόθεση των αντισταθμιστικών στην Φυλή και ανεβαίνουν στα κάγκελα αν πρόκειται να δοθούν ελάχιστα χρήματα   για το πάρκο Τρίτσης , γιατί θέλουν την περιοχή μας μόνο για σκουπιδότοπο.
Για την διατήρηση του εγκλήματος του ΧΥΤΑ Φυλής πετάνε κυριολεκτικά εκατοντάδες εκατομμύρια και για το πάρκο Τρίτση που μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στην δυτική Αθήνα δεν δέχονται να συμβάλουν ούτε μέσω των ΚΑΠ !
Αυτό θα πεί ταξική μεροληψία που λέμε και εμείς της αριστεράς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου