Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Οι ιδέες έλειψαν όχι τα χρήματα ..



Την  δεκαετία του 80  στο Καματερό είχαμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία βραδιές κινηματογράφου στις σε πολλές γειτονιές του Καματερού.
Ο εξοπλισμός μας ήταν ένα ανοιχτό απορριμματοφόρο στο οποίο φορτώναμε πλαστικές καρέκλες και μια κινηματογραφική μηχανή που αν θυμάμαι καλά την είχαμε νοικιάσει . Το φορτηγό το οδηγούσε συνήθως ο Αλέκος ο Αναστασιάδης που ήταν δημοτικός σύμβουλος και την μηχανή την χειριζόταν ο ηλεκτρολόγος του δήμου.

Το κόλπο ήταν απλό.  Στο πλάι του φορτηγού είχαμε φτιάξει μια αυτοσχέδια οθόνη .
Βάζαμε το φορτηγό κάθετα σε ένα δρόμο, στήναμε την μηχανή προβολής,  απλώναμε και τις καρέκλες που κουβαλούσε το φορτηγό και η παράσταση άρχιζε.
Εκατοντάδες άνθρωποι έφερναν δικές τους  καρέκλες από τα σπίτια τους και πολλά πιτσιρίκια καθόταν στην άκρη του δρόμου και έβλεπαν το έργο.
Τις ταινίες  τις είχαμε βρει από διάφορες πηγές . Μερικές θυμάμαι πως τις είχαμε ζητήσει  από την ΠΑΠΟΚ  (Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση) .  Ο Δήμος Καματερού εκείνη την εποχή δεν είχε την δυνατότητα να καλύψει οικονομικά τις εκδηλώσεις αυτές .
Τις αφίσες που προπαγάνδιζαν τις ταινίες τις είχε ζωγραφίσει η Έλλη η Καρακώστα και νομίζω πως υπάρχουν κάποια αντίγραφα ακόμα.  
Η πρωτοβουλία ήταν του δήμου Καματερού (τότε ήμουν και εγώ δημοτικός σύμβουλος) αλλά η ψυχή του εγχειρήματος ήταν ο Γραμμένος. Ο Γραμμένος  είχε την αρχική ιδέα και τον σχεδιασμό.
Γράφω με αφορμή το γκρέμισμα του κινηματογράφου  Μελίνα. 
Δεν έλειψαν τα χρήματα από τον δήμο. Για  τον κινηματογράφο Μελίνα  έχουν δαπανηθεί άπειρα  χρήματα .
 Με τα λεφτά αυτά ο δήμος θα μπορούσε να έχει δικές του όχι μια αλλά πολλές Μελίνες.
Δεν έλειψαν τα χρήματα λοιπόν. Οι Γραμμένοι  έλειψαν.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου