Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Όχι του δήμου Μάνδρας για τα λατομεία Μελετάνι και ΤΙΤΑΝ .



Σχόλιο 1)  Να γιατί εμείς επιμέναμε πως θα πρέπει να θεσμοθετηθούν νέες διαχειριστικές ενότητες  στην Αττική που θα διαχειρίζονται τα δικά τους απορρίμματα σε όλο τους τον κύκλο και με βάση αυτό   να χωροθετηθουν όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις στα πλαίσια του ΠΕΣΔΑ με πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια .
Σχόλιο 2) Τώρα που βλέπουμε όλοι αυτές  τις αντιδράσεις  μήπως ήρθε η ώρα  να κάνουν την αυτοκριτική τους οι οπαδοί της «δημιουργικής ασάφειας»  που δεν ήθελαν  να γίνουν οι χωροθετήσεις  ΟΛΩΝ των μεγάλων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης  στα πλαίσια του   ΠΕΣΔΑ ; 

Σχόλιο 3) όταν οι άλλοι δήμοι (ανατολικά και δυτικά) συγκαλούν έκτακτα  δημοτικά συμβούλια και καλούν σε κινητοποιήσεις , ο δήμαρχος της Φυλής αρνείται ακόμα και να συνεδριάσει το δημοτικό του συμβούλιο.  Κατά τα άλλα λέει πως θα κλείσει την χωματερή και θα κάνει ανάπλαση τύπου HYRIGIA του Τελ Αβιβ. Μας περνούν για λωτοφάγους .. Ο πρώτος (αλλά όχι ο μόνος) που θέλει νέα χωματερή στην  Γ Φάση είναι ο δήμαρχος της Φυλής .
 


Θ.Ε.Μ  

Όχι στην αξιοποίηση των λατομείων του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας είπε η  Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Μάνδρα.
Το θέμα της Διαβούλευσης ήταν οι  σχεδιασμοί  για χρήση των λατομείων που υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου ως χώροι διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  :
  1. Διαμαρτύρεται έντονα και αρνείται να αποδεχθεί την 343/2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ με την οποία επικυρώνεται η υπέρμετρη επιβάρυνση της Δυτικής Αττικής με δεδομένο ότι το 67% των παραγόμενων στερεών αποβλήτων του συνόλου της Αττικής θα κατευθύνονται στους ΧΥΤΥ, που θα διαμορφωθούν στην Δυτική Αττική
  2. Δεν αποδέχεται την εγκατάσταση στο ΜΕΛΕΤΑΝΙ και σε κάθε άλλο ανενεργό λατομείο του Δήμου (Λατομείο ΤΙΤΑΝ, πρώην ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΘΡΩΝ, ΜΑΡΓΕΤΗ, ΥΔΡΕΛ, ΡΟΥΣΣΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΡΟΖΗ) οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετικής με διαχείριση και ταφή στερεών αποβλήτων ούτε συμμετέχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για διαδημοτική τοπική διαχείριση στερεών αποβλήτων από όπου και αν προτείνεται.
  3. Ζητά από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να τροποποιήσουν το άρθρο 33 του ν. 3164/2003 και να αποχαρακτηρίσουν το Μελετάνι από χώρο υποδοχής απορριμμάτων.
  4. Ζητά να αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΔΣΝΑ, Περιφέρεια Αττικής, Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτές της περιοχής) έγγραφης διαμαρτυρίας με την οποία να γνωστοποιούνται οι θέσεις του Δήμου συνοδευόμενης από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
  5. Ζητά να προετοιμαστεί η συμμετοχή του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, των φορέων και των πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση που έχει εξαγγελθεί με την 343/2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και ειδικότερα προτείνει:
    • Την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας όταν ανακοινωθεί η πρόσκληση για συμμετοχή στη διαβούλευση   
    • Την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο χώρο που θα γίνει η διαβούλευση και στους χώρους συνεδρίασης των οργάνων που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου