Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ασπρόπυργος: Τόνοι τοξικών θαμμένοι στα μπάζα (σχόλιο)



ΣΧΟΛΙΟ: Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στο Θριάσιο και γιατί εγκαταστάθηκαν εκεί όλες αυτές οι σκουπιδομονάδες ; η απάντηση βρίσκεται στην χωματερή των Λιοσίων.
Όλα αυτά τα καλόπαιδα έστησαν επιχειρήσεις κοντά στα Άνω Λιόσια   για να μπορούν να ξεφορτώνονται  εύκολα , φτηνά και γρήγορα , τα «νόμιμα» και τα παράνομα σκουπίδια τους στην παρακείμενη χωματερή.
Λόγω της χωματερής στήθηκαν εκεί  δεκάδες ΚΔΑΥ, διαλυτήρια , αποθήκες και ότι άλλο χωράει ο νους του ανθρώπου στην περιοχή και κατέστρεψαν  το Θριάσιο από άκρη σε άκρη.
Θ.Ε.Μ 
 

Επέμβαση των επιθεωρητών περιβάλλοντος και της περιφέρειας

Οι άσχημες ειδήσεις σχετικά με το περιβάλλον δεν έχουν σταματημό στο δήμο Ασπροπύργου.  Χθες το πρωϊ κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος με επικεφαλής τη Γενική Επιθεωρήτρια , την Αστυνομία Περιβάλλοντος καθώς και κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής, μετά απο καταγγελία, ανακάλυψαν μια αυτοσχέδια χωματερή οπου εκτός απο μπάζα υπήρχαν τόνοι πετρελαιοειδών. Το τραγικό στο περιστατικό αυτό είναι πως απο τα όργανα διαπιστώθηκε πως τα πετρελαιοειδή οπου ήταν τοξικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιες τάφρους μέσα στον όγκο των μπαζών, σκεπασμένα επιμελώς.
Στην επιθεώρηση που έγινε οι αρμόδιοι διαπίστωσαν πως η τεράστια χωματερή ήταν περιφραγμένη με δεξαμενές πετρελαιοειδών μεγάλο μέρος των περιεχομένων τους εκλυόταν στο διπλανό ρέμα. Στον παρακείμενο χώρο υπήρχε στάνη με ζωοειδή (αμνοερίφια, χοίροι) τα οποία τρέφονταν και απο τον χώρο των τοξικών. Επίσης στον χώρο υπήρχε εκσαφέας ο οποίος – όπως αποδείχθηκε – ήταν το όχημα με το οποίο ανοίγονταν οι τάφροι ωστε να τοποθετούνται εκεί τα τοξικά πετρελαιοειδή. Κατα την επέμβαση των αρμοδίων, συνελήφθη επιτόπου ένα άτομο με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Όπως αποδείχθηκε η παραπάνω αυτοσχέδια χωματερή τοξικών, λόγω της έκτασης και του οργανωμένου τρόπου εναπόθεσης των τοξικών, αποδεικνύει πως υπήρχε για αρκετό διάστημα.
Ήδη διενεργείται προανάκριση και πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.
πηγή: http://thriassio.gr/2017/10/31/%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου