Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πάρτε το αλλιώς γιατί η Φυλή τελείωσε ! του Θωμά Μπιζά



Κοντά στις 2.000 είναι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής  από την πρωτοβουλία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.  
Όσοι πίστεψαν πως οι κάτοικοι της περιοχής  συνήθισαν να ζουν με τα σκουπίδια και πως έχουν πάψει να αντιδρούν γιατί  «έχουν πιάσει τόπο»  στις συνειδήσεις  των ανθρώπων τα εκατομμύρια των αντισταθμιστικών  καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν.
Το κουτόχορτο που επιχειρούν να ταΐσουν  τους κατοίκους της περιοχής  οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες  δεν έχει  πλέον αποτέλεσμα .
Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν  να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής μόλις γεμίσουν και τα  2 τελευταία κύτταρα (σε μερικούς μήνες από τώρα) και να μην υπάρξει ούτε σκέψη για νέα χωματερή στην Γ. Φάση.

Καταλαβαίνουν οι άνθρωποι πως  αν γίνει μια  νέα χωματερή  στον ίδιο χώρο θα επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση με την μόλυνση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή και θα υπάρχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.
Εάν γίνει νέα χωματερή  σε αυτόν τον χώρο που βρίσκεται δίπλα από την Αττική οδό και σε απόσταση αναπνοής από τις γειτονιές του Τσουκλιδίου , του Αγ. Δημητρίου , του οικισμού Γεννηματά , της Ζωφριάς,  του παλιού κέντρου κλπ , η ζωή των ανθρώπων θα γίνει πραγματική κόλαση.
Ολόκληρη η περιοχή των Άνω Λιοσίων  θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και η δυτική  Αθήνα  θα ζει για πάντα με τον περιβαλλοντολογικό εφιάλτη  της μεγαλύτερης χωματερής της Ευρώπης .
Το λόμπι των σκουπιδιών  και κάποιοι που έχουν  προσωπικά συμφέροντα στην συγκεκριμένη περιοχή  τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όσο βλέπουν πως  δεν γίνονται οι νέοι ΧΥΤΥ στην ανατολική Αττική.
Λογαριάζουν πως  η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής  στο τέλος θα μετρήσει το πολιτικό κόστος  και αφού ο δήμαρχος της Φυλής είναι της σταυροπροσκυνήσεως ,  θα κάνουν και νέα χωματερή στην Φυλή χωρίς να ανοίξει μύτη.
Όμως οι χιλιάδες πολίτες  της περιοχής που υπογράφουν κάτω από το κείμενο του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  δείχνουν πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Όσοι παίζουν παιχνίδια  με καθυστερήσεις προκειμένου να φανεί ως «αναγκαίο κακό»  η νέα χωματερή στην Φυλή καλά θα κάνουν  να το πάρουν αλλιώς  γιατί θα την πατήσουν .
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου