Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Του (δήμαρχου) Παππού τα παραμύθια ..



Το έχω ξαναγράψει. Ο δήμαρχος της Φυλής νομίζει ότι  απευθύνεται σε πρωτεύοντα θηλαστικά που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν αυτά που τους λέει και να  καταλάβουν πως τα κοροϊδεύει. 
Εχτές για άλλη μια φορά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής ο δήμαρχος δήλωσε πως : “Η υπόθεση σκουπίδια έχει τελειώσει για το Δήμο Φυλής”.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει στους δημοτικούς συμβούλους πως “σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι το χέρι μου δεν πρόκειται να υπογράψει οποιασδήποτε μορφής σχέση του Δήμου Φυλής με τα σκουπίδια” !!
Μάλλον κάποιος θα του έχει πει του πονηρού δήμαρχου πως την απόφαση για την νέα χωματερή (λόγω της επαπειλούμενης κρίσης) πρόκειται να την πάρει η κυβέρνηση και όχι ο ΕΔΣΝΑ. Οπότε μπορεί εκ του ασφαλούς να λέει πως δεν θα είναι το δικό του χέρι που θα βάλει την υπογραφή!
Και βέβαια δεν είπε ο δήμαρχος τι θα κάνει αυτός στην περίπτωση που θα αποφασίσει  η κυβέρνηση  να γίνει  ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή. Αυτά δεν τα λέει..
Για να δούμε όμως και ποια άλλα δεν λέει ο δήμαρχος στους δημοτικούς συμβούλους..

Αν ήθελε ο δήμαρχος πραγματικά να “τελειώσει η υπόθεση σκουπίδια” για την Φυλή γιατί δεν ζήτησε να κλείσει το ΕΜΑΚ αλλά αντίθετα ψήφισε την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ για να φτάσει τους 450.000 τόνους τον χρόνο ;
Γιατί ο δήμαρχος συμφώνησε με την WATT.AE να κάνει μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων 100.000 τόνων σε δημοτική έκταση μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής η οποία τελικά έγινε ΚΔΑΥ 50.000 τόνων μετά από τις πιέσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ;
Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει ζητήσει ποτέ την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα επικινδύνων νοσοκομειακών αποβλήτων από την εγκατάσταση της Φυλής;
Γιατί ο δήμος Φυλής έχει παραχωρήσει χώρο για αμαξοστάσιο  απορριμματοφόρων στον δήμο Αθηναίων δίπλα στην εγκατάσταση της Φυλής;
Πως μπορεί λοιπόν να  “τελειώσει η υπόθεση σκουπίδια”  όταν ο ίδιος έχει δεχτεί να υπάρχουν στην Φυλή για τις επόμενες δεκαετίες  εγκαταστάσεις επεξεργασίας εκατοντάδων χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ;
Ποιους νομίζει πως μπορεί να κοροϊδέψει ο δήμαρχος της Φυλής;
Την άλλη βδομάδα είπε “θα φέρω μελέτη  ανάπλασης της χωματερής που προβλέπει εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, πάρκου νερού από τα στραγγίσματα, αθλητικού πάρκου και πίστας moto cross” !!
Μας λέει ο άνθρωπος πως θα κάνει πάρκο νερού από τα  στραγγίσματα και αθλητικό πάρκο ανάμεσα στα θηριώδη εργοστάσια των σκουπιδιών !!  Το δούλεμα πάει σύννεφο !
Αλήθεια,  γιατί δεν μας λέει τι έγινε με εκείνη την περίφημη αποκατάσταση της χωματερής σε συνεργασία με την εταιρεία από το Τελ Αβίβ που έκανε την αποκατάσταση της χωματερής στην HYRIGIA; Τόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για ταξίδια και συνέδρια..
Ο Abraham Lincoln είχε πει πως μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο.   Όμως όλους για πολύ δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις .
Κάνει λάθος ο δήμαρχος αν νομίζει πως μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πολύ.
Στα δικά μας τα χωριά λένε πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου