Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Δελτίο τύπου του ΕΔΣΝΑ σχετικά με την τοξική βόμβα του ΧΥΤΑ Φυλής (σχόλιο)
                                                      δελτίο τύπου 
Οι αποκαλύψεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επεξεργασία στοιχείων για τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου για το 2015 (βλ. ΕΛΣΤΑΤ- Φυσική Κίνηση Πληθυσμού), που επιβεβαιώνει την «τρομακτική τάση ανόδου συμμετοχής των νεοπλασιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής» καθώς και το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής αποτελεί "τοξική βόμβα" για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία.

Η επί μισό αιώνα λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής αναμφισβήτητα αποτελεί – όπως έχει άλλωστε διαπιστώσει και η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου». Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας σχετικά με τις συνέπειες στη δημόσια υγεία, της λειτουργίας της χωματερής. Ικανοποίησε έτσι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.ΣΧΟΛΙΟ antilogos15 :  Ο  ΕΔΣΝΑ  αντί να ζητήσει αμέσως εξηγήσεις    από τον δήμαρχο Φυλής - και μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ-  για το μεγάλο σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ  , δέκα μέρες μετά , απλά «βάζει την σκόνη κάτω από το χαλί».
Αν δεν καταδικάζουμε άμεσα , δημόσια και φωναχτά  τέτοιες  αθλιότητες σαν του δήμαρχου της Φυλής πως θα πείσουμε  τους  δικαίως δύσπιστους  πολίτες για τους νέους ασφαλείς χώρους τελικής διάθεσης που θέλουμε να φτιάξουμε; Foul ..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου