Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Οι Βολιώτες διαδηλώνουν για το RDF και ο ΕΔΣΝΑ αυξάνει την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ! είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !

Νέα παρωδία: Η δημοτική αρχή Βόλου δεν εμφανίστηκε στην ειδική συνεδρίαση για το RDF – Ομοβροντία αντιδράσεων

Περισσότεροι από 250 πολίτες κατέκλυσαν γύρω στις 6 το απόγευμα το Δημαρχείο του Βόλου προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όμως στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου πήραν τις θέσεις τους μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από τα μέλη της πλειοψηφίας εμφανίστηκαν ο Θ. Θεοδώρου και ο Γ. Μουλάς, ο οποίος αρκέστηκε απλά να διαπιστώσει την έλλειψη απαρτίας και να ανακοινώσει στους συγκεντρωμένους ότι θα σταλεί νέα πρόσκληση.

Οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν πάντως αποφασισμένοι να επιμείνουν στις αντιδράσεις τους και προανήγγειλαν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ήδη η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έχει συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατά της καύσης σκουπιδιών και ενάντια στα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία μονάδας SRF και ευελπιστεί οι υπογραφές να φθάσουν τις 5.000 μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, έχουν συγκεντρωθεί 1000 υπογραφές μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας στο avaaz.gr.

Η απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την αποχώρηση των Θ. Θεοδώρου και Γ. Μουλά προχώρησαν σε άτυπη λαϊκή συνέλευση. Μεταξύ αυτών ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος κατήγγειλε ως μεθοδευμένη τη στάση της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μην γίνει το συμβούλιο. «Αποκαλύπτεται με ποια πλευρά είναι η δημοτική αρχή Βόλου. Εμείς εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς μέσω από μαζικές κινητοποιήσεις να αναδείξουμε το ολέθριο λάθος, ότι δηλαδή πάει να γίνει η πόλη μας μία χαβούζα”, είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία μελών του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, τα οποία έδωσαν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση κρατώντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως: “Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η πόλη μας θάλαμος αερίων”, «Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας”.

Για αρρωστημένη αντίληψη της δημοτικής αρχής και πλήρη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Μαργ. Πατσιαντάς. “Είναι φανερό ότι ενοχλήθηκαν και φοβήθηκαν από τη σημερινή παρουσία του κόσμου”, είπε και πρόσθεσε ότι “οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που έφυγε σαν τον κατσικοκλέφτη είναι μεγάλες, γιατί θέλει να  προχωρήσει στη δημιουργία της μονάδας παραγωγής SRF προκειμένου να τροφοδοτεί με καύσιμα την ΑΓΕΤ”. Ο κ. Πατσιαντάς επέρριψε επίσης ευθύνες στους βουλευτές του νομού Μαγνησίας για την απουσία του από τη σημερινή συνεδρίαση, πλην του κ. Στεργίου.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” Νατάσα Οικονόμου υπογράμμισε ότι “η δημοτική αρχή Βόλου κρύφτηκε πανικόβλητη από τον κόσμο που διαμαρτύρεται για τις εγκληματικές της πολιτικές”. Η κ. Οικονόμου χαρακτήρισε, μάλιστα, φθηνό αντιπερισπασμό το γεγονός ότι σήμερα μόλις η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερίδας για το θέμα της καύσης σκουπιδιών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους καλεσμένους ομιλητές. “Όποιος φοβάται, έφυγε σήμερα από εδώ μέσα. Όσοι δεν φοβούνται, έμειναν εδώ”, κατέληξε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος χαρακτήρισε ξεδιάντροπη τη δημοτική αρχή που φυγομάχησε για ακόμη μια φορά στα καίρια προβλήματα του κόσμου. “Η Δημοτική Αρχή Βόλου βάζει στην γκιλοτίνα των κερδών του κεφαλαίου τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής του Βόλου, συμπράττοντας στη μετατροπή του Βόλου σε ένα θάλαμο τοξικών και καρκινογόνων ρύπων” είπε χαρακτηριστικά. Επίσης κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό και κάλεσε σωματεία και φορείς να βάλουν φραγμό στα σχέδια της δημοτικής αρχής και στις τοξικές επενδύσεις της ΑΓΕΤ.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ο Μ. Βαξεβανόπουλος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. «Aυτή είναι η δημοτική αρχή Μπέου. Το ότι δεν ήρθε, αποκαλύπτει πολλά. Εμείς ζητούσαμε απαντήσεις για τη συνάντηση Μπέου με την ΑΓΕΤ. Συζήτησαν μόνο για το πάρκο της ΑΓΕΤ; Εμείς καλούμε τον κόσμο και στην επόμενη συνεδρίαση. Στην τρίτη θα πάρουμε απόφαση μόνοι μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κώστας Βολιώτης σημείωσε ότι “αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Η στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει πως είναι με την ΑΓΕΤ και όχι με τους πολίτες. Οι πολίτες ας κρίνουν τα έργα και τις μέρες μιας δημοτικής αρχής που δεν σέβεται την υγεία των πολιτών, τόνισε χαρακτηριστικά.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης, ο οποίος αναρωτήθηκε «ποιος φοβάται τον κόσμο, την αλήθεια και την κοινή λογική», για να προσθέσει ότι «εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας Κ. Γαργάλας διάβασε ψήφισμα του ΤΕΕ ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στηλίτευσε τη στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας: “Είμαστε για πολλοστή φορά θεατές στο ίδιο κακό παιγμένο έργο. Σωτήρες που λένε ότι θα κάνουν τον Βόλο Μονακό, ας κοιτάξουν να κάνουν καλύτερο το σπίτι τους”.
Εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου διεμήνυσε στη δημοτική αρχή πως οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει στην πόλη μας η κατασκευή μονάδας παραγωγής SRF, ενώ ο γιατρός Θ. Περράκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αναλογιστούν πόσο θλιβερό είναι για ένα παιδί στην ανατολή της ζωής του, να πεθαίνει… και ζήτησε απ’ όλους να αγωνιστούν ώστε να αποφευχθούν τέτοια θλιβερά γεγονότα.
Τέλος, διαβάστηκε ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, καθώς και ψήφισμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Θέλουν να μας κάνουν Τσερνομπίλ
Ο εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Καϊρας δήλωσε:
Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου έχει αλλεργία στην δημοκρατία και όταν βλέπει τον λαό του Βόλου κρύβεται! Έχει ατζέντα ο Μπέος για τον Βόλο και είναι ταυτόσημη με του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Βόλος μας η πατρίδα μας να γίνει μια λεγόμενη ” Sacrifice City ” όπως λένε, μια πόλη που ο καρκίνος θα αιωρείται και οι πολίτες θα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους της πολυεθνικής LaFarge ΑΓΕΤ. Οι παιδικές χαρές που χάρισε η ΑΓΕΤ  δεν θα έχουνε παιδάκια να παίζουνε. Είναι η προκάλυψη στον θάνατο που μας επιφυλάσσουν!  Από το Μονακό έως το Τσερνόμπιλ, ενός Μπέου εργοστάσιο σκουπιδιών και μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εντολή.
Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, όσο εκδηλώνεται η επικίνδυνη απόπειρα από διάφορες κομματικές, συνδικαλιστικές και χαβαλέδικες ηγεσίες ολιγομελών ομάδων, χωρίς ουσιαστική κοινωνική αντιστοίχιση, να επιχειρούν να καταργήσουν και να υποκαταστήσουν τη νόμιμα εκλεγμένη Δημοτική Αρχή της πόλης, ότι όλοι αυτοί ματαιοπονούν.
Τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, η ατζέντα και η ιεράρχησή τους, ορίζονται από τη Δημοτική Αρχή και το νόμιμο, δημοκρατικό, αναφαίρετο αυτό δικαίωμα δεν το εκχωρούμε, ούτε το αποποιούμαστε, γιατί (και) γι αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες.
Η Δημοτική μας Αρχή ούτε υποκύπτει σε τραμπουκισμούς, ούτε κάμπτεται από απειλές και εκβιασμούς, ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους αυτοί που το επιχειρούν και ας σταματήσουν να καλλιεργούν ένα διχαστικό κλίμα στην κοινωνία μας, για να υπηρετήσουν ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα, ενδεχομένως και συμφέροντα.
Ας ταχθούν με τα συμφέροντα της πόλης, για τα οποία η Δημοτική μας Αρχή καθημερινά αγωνίζεται και ας εγκαταλείψουν τις προσωπικές και μίζερες πολιτικές που ακολουθούν και που οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση την κοινωνία μας, όπου δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για ανούσιες και ατελέσφορες αντιπαλότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου