Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Δώστε τώρα τις μελέτες και ενημερώστε υπεύθυνα ή δεν θα δουλέψει ο ΧΥΤΑ !

Με έγγραφο προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο κοινοποιεί και στον δήμαρχο Φυλής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητάει υπεύθυνη ενημέρωση τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής για την απόκρυψη μελετών που αφορούν τους ρυπαντές του ΧΥΤΑ Φυλής.

κύριοι Υπουργοί

Μετά τις καταγγελίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας για την απόκρυψη μελετών που αφορούν τους ρυπαντές του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής από τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υγείας να ενημερώσουν άμεσα και υπεύθυνα τους εκατοντάδες εργαζόμενους για τους κινδύνους που διατρέχουν όταν εργάζονται ή επισκέπτονται τον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.

Σημειώνουμε πως φημολογείται ότι οι μελέτες καταλήγουν σε τρομακτικά συμπεράσματα για την ρύπανση στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή γύρω από τον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν γραφτεί στον ημερήσιο τύπο και ακούστηκαν και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ευρωβουλευτή κα Σοφία Σακοράφα που λένε ότι οι μελέτες διαπιστώνουν μεγάλες υπερβάσεις σε συγκεντρώσεις ρύπων σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια.
Η Ευρωβουλευτής κατήγγειλε πως έχουν ανιχνευτεί μεγάλες ποσότητες Βαρέων μέταλλων, αρωματικών υδρογονανθράκων, φαινόλες, μεθανίου, αμμωνίου, ραδιενεργών στοιχείων, ράδιου  24, Θορίου, μόλυβδου κ.λπ.
Επίσης σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το ποσοστό των θανάτων από νεοπλασίες στην Δυτική Αττική έχει αυξηθεί 31,1% έναντι 10,1% στην λοιπή Περιφέρεια Αττικής.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα επιτρέψει να εκτίθενται οι εργαζόμενοι που εργάζονται ή επισκέπτονται καθημερινά τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής σε τόσο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
Καλούμε την κυβέρνηση, την Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κα Ρένα Δούρου ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων στον Χ.Υ.Τ.Α και τον Δήμαρχο Φυλής, να δώσουν άμεσα τα ευρήματα των μελετών στην δημοσιότητα και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Σε διαφορετική περίπτωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των συναδέλφων μας θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τους συναδέλφους που εργάζονται και επισκέπτονται τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής να απέχουν από την εργασία τους για να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία τους. 
-----------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ: πολύ σωστή η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ. Όμως το σωματείο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ ακόμα κάνει το κορόιδο για το περιβαλλοντικό σκάνδαλο με την απόκρυψη μελετών από τον δήμαρχο Φυλής! Οι πρώτοι που θα έπρεπε να είναι στα κάγκελα με  την αθλιότητα του δήμαρχου Φυλής θα έπρεπε να είναι οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ οι οποίοι γνωρίζουν πόσοι συνάδελφοι χειριστές στον ΧΥΤΑ έχασαν την ζωή τους από καρκίνο των πνευμόνων . Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του  σωματείου  του ΕΔΣΝΑ σφυρίζει αδιάφορα ! Για να δούμε τώρα τι θα πουν μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ..
 
Στην φωτό  ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ με τους δημοτικούς άρχοντες της Φυλής σε πρόσφατη εκδήλωση σε ταβέρνα στην Χασιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου