Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ας είναι ψέματα ..




Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι οι πληροφορίες που λένε πως  πρόκειται σύντομα να εκδηλωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για την δημιουργία ΝΕΑΣ  χωματερής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, στη λεγόμενη Γ Φάση της εγκατάστασης.

Πριν  τρία χρόνια  -τον Απρίλιο του 2015- όταν άρχισε η συζήτηση για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ σε ένα άρθρο μου με τον τίτλο «Η ΜΠΟΜΠΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ, ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ»   έγραφα πως:  «Χωρίς νέους χώρους τελικής διάθεσης είναι αδύνατο να υλοποιήσουμε  τα  προγράμματα της εναλλακτικής διαχείρισης. Τώρα την πρώτη ευθύνη να  βρούμε αυτούς τους χώρους και  να κάνουμε τις νέες εγκαταστάσεις ασφαλούς τελικής διάθεσης την έχουμε εμείς. Την έχει η δική μας αριστερά. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε εμείς η αριστερά του τίποτα» . http://andi-drasi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_72.html
Δυστυχώς δεν μας άκουσε κανείς . Μερικοί έφτασαν στο σημείο να μας χαρακτηρίσουν και υπονομευτές του κόμματος γιατί δεν συμφωνούσαμε με τις αοριστίες του νέου ΠΕΣΔΑ.
Το ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε τελικά με τις υποσχέσεις του εντεταλμένου συμβούλου κ. Σταύρου Ιατρού που δήλωνε  πως : «Δεν θα υπάρξει Γ’ Φάση στη Φυλή, ούτε και εκμετάλλευση του “λατομείου Μουσαμά”, όπως λένε κάποιοι».  «Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με χρονοδιάγραμμα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Θα κλείσει στη θητεία αυτής της διοίκησης». «Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής. Μεταξύ άλλων, είναι παλιά ανενεργά λατομεία της Αττικής …  http://www.efsyn.gr/arthro/mia-apo-ta-idia-gia-ta-skoypidia
Πέρασαν 3 χρόνια  υποσχέσεων και απραξίας και ακόμα ο ΕΔΣΝΑ και η περιφέρεια Αττικής  ψάχνουν να βρουν τους νέους χώρους που θα αντικαταστήσουν την Φυλή.
Έτσι φτάσαμε τις τελευταίες εβδομάδες να  πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πρόκειται να εκδηλωθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επικείμενης κρίσης στη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττική με την εξαγγελία  της δημιουργίας νέας χωματερής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, στη λεγόμενη Γ Φάση της εγκατάστασης.
Πριν 3 χρόνια μιλούσαμε για μπόμπα και δεν μας άκουγε κανείς . Τώρα η κυβέρνηση είναι με το πόδι πάνω από την νάρκη .
Αν την πατήσει θα είναι καταστροφή. Η ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή θα είναι ένα περιβαλλοντολογικό έγκλημα κολοσσιαίων διαστάσεων.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου