Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

υπάρχουν και καλά νέα ! ο ΕΟΑΝ αποφάσισε την κατάργηση της επιδότησης ανακτώμενων υλικών συσκευασίας από το ρεύμα των σύμμεικτων ΑΣΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Απόφαση κατάργησης επιδότησης ανακτώμενων υλικών συσκευασίας από το ρεύμα των  σύμμεικτων ΑΣΑ»
Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων της ανακύκλωσης για την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, αλλά και τη συμμόρφωση με τους στόχους του ΕΣΔΑ και του Νόμου 4496/2017 (ο οποίος τροποποιεί τον Ν. 2939/2001), ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) αποφάσισε την κατάργηση επιδότησης ανακτώμενων υλικών συσκευασίας από το ρεύμα των σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).

Συγκεκριμένα, τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης δεν θα επιδοτούν καμία εργασία ανάκτησης αποβλήτων συσκευασίας από το ρεύμα των σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων, όπως για παράδειγμα, ανάκτηση αποβλήτων συσκευασίας σε Εργοστάσια Μηχανικής Διαλογής ΑΣΑ, καθώς τέτοιου είδους επιδοτήσεις έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα και την ουσία του νόμου περί εναλλακτικής διαχείρισης (ν.2939/2001, όπως τροποποιήθηκε από το ν.4496/2017) που υπαγορεύει τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας στην πηγή σε τέσσερα (4) χωριστά ρεύματα.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια της 111ης  συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΟΑΝ (27-2-2018).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου